Η Baidu και η Xiaomi συνεργάζονται για λύσεις IoT και AI

Η Baidu και η Xiaomi συνεργάζονται για λύσεις IoT και AI

Η Baidu και η Xiaomi συνεργάζονται για λύσεις IoT και AI.

Δύο από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς τιτάνες της Κίνας συνεργάζονται για να διερευνήσουν τις επιλογές τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης AI, της βαθιάς μάθησης και του IoT .

Οι Xiaomi και Baidu επισημοποίησαν της συνεργασίας τους μέσω ανακοίνωσης στο πρώτο συνέδριο της Xiaomi developer στο Πεκίνο, αναφέροντας ότι θα αναζητήσουν καινοτομίες στους τομείς των φωνητικών υπηρεσιών, της βαθιάς μάθησης, του computer vision, αλλά και του DuerOS.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το DuerOS είναι το λειτουργικό σύστημα της Baidu που είναι ήδη εγκατεστημένο σε μερικές από τις συσκευές της Xiaomi, αν και αυτή η πληροφορία δεν είναι αρκετά διαδεδομένη, προφανώς γιατί δεν είχε μεγάλη επιτυχία η προσπάθεια.

«Είναι γεγονός πως η Xiaomi έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια μία ποιοτική εμπειρία στο έξυπνο hardware και στο big data, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα έξυπνο οικοσύστημα συσκευών», δήλωσε σε δήλωσή του ο Qi Lu, αντιπρόεδρος της Baidu.

«Το Baidu διαθέτει ισχυρά τεχνολογικά βασικά στοιχεία στην τεχνητή νοημοσύνη AI και με το σύστημα συνομιλίας BaI του DuerOS, μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τις παγκόσμιες τεχνολογίες AI και τα οικοσυστήματα πληροφοριών για την υποστήριξη της ανάπτυξης της βιομηχανίας IoT» πρόσθεσε ο Qi Lu.

Οι δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με τα πράγματα που θα εργαστούν, αλλά τα ΜΜΕ λένε ότι εκτός από τους προαναφερθέντες τομείς, θα μπορούσαν επίσης να εξετάσουν τη ρομποτική, το AR και το VR.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τονίζουν έντονα πως δεν ξεκαθαρίστηκε εάν αυτή η εταιρική σχέση στοχεύει μόνο στην εγχώρια αγορά ή εάν το δίδυμο σκοπεύει να επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρόσφατη έκθεση του McKinsey Global Institute αναφέρει ότι ο δυνητικός οικονομικός αντίκτυπος του IoT έως το 2025 θα μπορούσε να είναι μεταξύ 3,9 και 11,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας