ΑρχικήΟχήματαΗ Boeing προσφέρει βραβείο αξίας $2 εκατ. σε όσους δημιουργήσουν ένα λειτουργικό...

Η Boeing προσφέρει βραβείο αξίας $2 εκατ. σε όσους δημιουργήσουν ένα λειτουργικό jetpack

Η Boeing προσφέρει βραβείο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους μπορούν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό jetpack.

Το βραβείο Go Fly ανακοινώθηκε στο φετινό συνέδριο και έκθεση του SAE 2017 AeroTech στο Fort Worth του Τέξας (26-28 Σεπτεμβρίου). Η Boeing είναι ο μεγάλος χορηγός του διαγωνισμού.

Το βραβείο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων θα απονεμηθεί σε κάθε ομάδα που θα μπορεί να κατασκευάσει και να επιδείξει με επιτυχία μια “εύκολη στη χρήση, προσωπική συσκευή jetpack. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης δήλωσε ότι ένα βραβείο αυτού του μεγέθους θα ενθαρρύνει την καινοτομία.

Οι όροι για το jetpack που πληροί τις προϋποθέσεις για το βραβείο Go Fly περιλαμβάνουν την ικανότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης «vertical take-off and landing (VTOL)», καθώς και την ασφαλή, ήσυχη και εξαιρετικά ικανοποιητική πτήση. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρει ένα άτομο σε απόσταση 20 μιλίων χωρίς να σταματήσει για επαναφόρτιση ή ανεφοδιασμό, αναφέρει το Verge.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ένας επιχειρηματίας αυτοαποκαλούμενος ως «serial entrepreneur», ο Gwen Lighter, ο οποίος έχει αναφερθεί ότι εργάζεται πάνω στην ιδέα για περισσότερα από δύο χρόνια, μέχρις ότου η Boeing συμφωνήσει να τον υποστηρίξει. “Το απαιτούμενο ζήτημα της υπόθεσης είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να πετούν”, είπε, σε μια δήλωση στο Verge.

“Δεν υπάρχει κανένα κοινό όνειρο που να είναι πιο σημαντικό από ετούτη την ιδέα που επί της ουσίας να μας ενώνει όλους”.

Η ανάπτυξη jetpacks δεν πρόκειται να λύσει τα αστικά προβλήματα υπερπλήρωσης ή να διευκολύνει τη συμφόρηση των μεταφορών και των υποδομών, σημειώνει η έκθεση.

Ο Lighter πιστεύει ακράδαντα ότι ορισμένες καινοτομίες στον τομέα των μεταφορών έχουν καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη προσωπικών μηχανών πτήσης και ότι η ιδέα είναι λιγότερο παράλογη από ό, τι φαίνεται. Παραπέμπει παραδείγματα τρισδιάστατης εκτύπωσης, βελτιωμένης τεχνολογίας μπαταριών, αυτόνομων οχημάτων και ακόμη ελαφρών αεροσκαφών και είπε ότι όλες αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έρθουν μαζί για να κάνουν τα jetpacks πραγματικότητα.

“Βρισκόμαστε στην καταλληλότερη στιγμή της ιστορίας όπου μπορεί να κατασκευαστεί μία προσωπική ιπτάμενη συσκευή”, πρόσθεσε ο προαναφερόμενος.

Το χρηματικό έπαθλο, σύμφωνα με το Go Fly, θα απονεμηθεί σε τρεις φάσεις. Φάση 1 θα είναι 10 ομάδες που παίρνουν $ 20.000 (£ 14.930) βάσει τεχνικών προδιαγραφών. Η φάση 2 θα απονεμηθεί σε τέσσερα έργα και θα κοστίζει έκαστος $ 50.000 (£ 37.330) το καθένα, δίνοντας τα σε ομάδες που έχουν τα καλύτερα πρωτότυπα με ενημερωμένες προδιαγραφές. Το τελικό έπαθλο θα είναι αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων (£ 750,000) στο τελικό “fly-off” στα τέλη του 2019 και θα κριθεί από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης ενός επιτελείου από την Boeing.

“Το Go Fly ελπίζει να εμπνεύσει ένα μέλλον όπου θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις προσωπικές συσκευές για να μετακινηθείτε με τον απλούστερο τρόπο, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες “, υπογράμμισε ο Lighter . «Στο τέλος του διετούς μας διαγωνισμού, ελπίζουμε ότι θα έχουμε νέα τεχνολογία και ειλικρινά μια εντελώς νέα βιομηχανία», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της τεχνολογίας Boeing, ο Greg Hyslop δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός “ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της εταιρείας μας να εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να αλλάζει τον κόσμο μέσω της αεροδιαστημικής καινοτομίας”.

Τα Jetpacks δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα και δεν υπάρχει αγορά για ένα τέτοιο προϊόν, αλλά η ιδέα του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει τους εφευρέτες και τους σπουδαστές προς την αεροδιαστημική μηχανική, ιδιαίτερα την VTOL, σημειώνει η έκθεση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166