Η EasyJet θα εντάξει στο στόλο της ηλεκτρικά αεροπλάνα στο κοντινό μέλλον

Η EasyJet θα εντάξει στο στόλο της ηλεκτρικά αεροπλάνα στο κοντινό μέλλον.

Η EasyJet επιβεβαίωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη ενός πλήρως ηλεκτρικού εμπορικού επιβατικού αεροσκάφους κατά την επόμενη δεκαετία, σε συνδυασμό με την Wright Electric, η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσει την παρούσα τεχνολογία για αυτό το σκοπό στις ΗΠΑ.

Η Wright Electric έχει ήδη επιδείξει πώς θα λειτουργεί συγκεκριμένη τεχνολογία, με ένα διθέσιο πρωτότυπο και τώρα εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ηλεκτροκίνητου αεροπλάνου που θα καλύπτει διαδρομές μικρών αποστάσεων, περίπου 335 μίλια και χωρητικότητα τουλάχιστον 120 θέσεις επιβατών.

Τούτη η τακτική θα μπορούσε να αποκτήσει αρκετή δημοτικότητα για μικρές διαδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως από το Λονδίνο μέχρι το Παρίσ ή τις Βρυξέλλες,

Το τελικό σχέδιο της EasyJet είναι να χρησιμοποιεί εμπορικά ηλεκτρικά αεροπλάνα για όλες τις σύντομες πτήσεις εντός των επόμενων 10-20 ετών.

Το ηλεκτρικό αεροπλάνο που τροφοδοτείται από μπαταρίες θα μειώσει τις εκπομπές, το θόρυβο και θα εξαλείψει το κόστος των καυσίμων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έκθεση στο The Guardian, τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να μειώσουν κατά 50% τον θόρυβο και οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν περίπου το 10% του κόστους απόκτησης και λειτουργίας -ανάλογα βέβαια με τις υπάρχουσες συνθήκες και τελικά θα οδηγήσει σε μειωμένα εισιτήρια αεροπορικών γραμμών για τους επιβάτες.

“Όπως είδαμε και με την αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροπορική βιομηχανία ψάχνει για ηλεκτρική τεχνολογία με την προοπτική να μειώσει κατακόρυφα τα έξοδα και να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυποστο σχετικά με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος”, δήλωσε η CEO της easyJet, η Carolyn McCall.

“Για πρώτη φορά, μπορούμε να προβλέψουμε ένα μέλλον χωρίς αεριωθούμενα καύσιμα και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτής της σπουδαίας ιδέας. Στην παρούσα φάση είναι περισσότερο επιτακτική ανάγκη από ποτέ να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, ούτως ώστε να καταστούν εφικτές οι πτήσεις των ηλεκτρικών αεροπλάνων για κοντινές αποστάσεις”.

Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC, η Wright Electric διερευνά την ιδέα των νέων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που θα είναι ελαφρύτερες από τις παραδοσιακές μπαταρίες. Οι νέες μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο κύριο σώμα του αεροσκάφους και θα τροφοδοτήσουν με ρεύμα και ενέργεια τους κινητήρες.

Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα ακριβείς λεπτομέρειες αναφορικά με το αεροσκάφος που τροφοδοτείται με μπαταρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας