Η CIA δημοσίευσε μυστικά αρχεία του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Η CIA δημοσίευσε μυστικά αρχεία του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Η CIA δημοσίευσε μυστικά αρχεία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η CIA μόλις κυκλοφόρησε ένα τεράστιο πλήθος αρχείων που πάρθηκαν από τo κρησφύγετο στο Αμποταμπάντ όπου και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε. Τα αρχεία ανακτήθηκαν από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής του 2011, όπου πιστεύεται ότι ο Μπιν Λάντεν έζησε εκεί από το 2006.

Τα πρόσφατα κυκλοφορούντα αρχεία περιλαμβάνουν βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία ήχου, έγγραφα, όπως και το προσωπικό ημερολόγιο του Μπιν Λάντεν. «Ο διευθυντής της CIA, ο Mike Pompeo ενέκρινε την απελευθέρωση αυτών των αρχείων για λόγους διαφάνειας και βελτίωσης της κατανόησης του κοινού για τον τρόπο λειτουργίας της Αλ κάιντα, όπως και του πρώην ηγέτη της», ανέφερε το πρακτορείο κατασκοπίας σε δήλωση του.

Τα αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν περίπου 18.000 έγγραφα, 79.000 αρχεία εικόνας και ήχου, και σχεδόν 10.000 βίντεο, μερικά από τα οποία προβάλλουν τον νεαρό Hamza Bin Laden , τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε «βίντεο στο σπίτι τους» . Ορισμένα βίντεο περιλαμβάνουν επίσης τις δηλώσεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν και την προπαγάνδα της τζιχάντ .

Το προσωπικό ημερολόγιο του Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει επίσης νέες πληροφορίες σχετικά με τη σχέση της Αλ Κάιντα με το Ιράν και παρέχει στοιχεία για τις συνδέσεις του Μπιν Λάντεν με την υπόλοιπη τρομοκρατική ομάδα.

Ωστόσο στα αρχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα περιείχαν ορισμένα περίεργα πράγματα, όπως βίντεο του γνωστού κωμικού Mr Bean (Rowan Atkinson), και περίπου 100 βίντεο στο YouTube, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν “αστείες γάτες” και 30 βίντεο για πλέξιμο με βελονάκι και άλλα πολλά που δεν συνάδουν με το πνεύμα της τρομοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι υπήρχαν ορισμένα βίντεο παιδικών κινουμένων σχεδίων, όπως ο Tom και ο Jerry, μαζί με βίντεο κλιπ αποκεφαλισμό ανθρώπων. Επιπλέον εντοπίστηκαν ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως «Η εποχή των παγετώνων» και το Chicken Little , ανέφερε η Mirror. Ο παράξενος κατάλογος βίντεο περιελάμβανε ποικίλους τίτλους, όπως το “Twinkle Twinkle Little Star” και το “Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της βαγδάτης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας