Η Lenovo αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης PC της Fujitsu

Η Lenovo αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης PC της Fujitsu

Η Lenovo αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης PC της Fujitsu, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες νωρίτερα.

Η συμφωνία επετεύχθη στην τιμή των 269 εκατομμυρίων δολαρίων για το 51% της PC Fujitsu, επιβεβαίωσε το Reuters. Αξίζει να σημειωθεί πώς η παρούσα εξαγορά ήδη συζητιόταν από το περασμένο Οκτώβριο, όταν οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι «διερευνούν τις δυνατότητες συνεργασίας» σχετικά με την επιχείρηση PC.

Οι μετοχές της Lenovo σημείωσαν αύξηση 5% μετά την εξαγγελία της αγοράς.

Όσον αφορά την πληρωμή, η Lenovo είπε ότι θα καταβάλει στην Fujitsu 156,7 εκατομμύρια δολάρια (17,8 δις γιεν) σε μετρητά και άλλα 22 έως 112 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, βάσει των επιδόσεων.

Νωρίτερα την χθεσινή ημέρα, η Lenovo ανακοίνωσε κέρδος 139 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, από 157 εκατομμύρια δολάρια που είχε αναφέρει πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα της εταιρείας ήταν 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος.

Οι παγκόσμιες αγορές μονάδων PC είχαν ανακάμψει 17 % από το προηγούμενο τρίμηνο, παρόλο που το μερίδιο αγοράς των Η/Υ τους έξι μήνες μειώθηκε κατά 0,2%, φθάνοντας το 21%.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι όλοι οι κατασκευαστές υπολογιστών σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να προσφέρουν στους πελάτες ποιοτικά πράγματα, καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας στο διαδίκτυο, κατευθυνόμενοι πλέον κυρίως σε κινητές συσκευές για τις καθημερινές ανάγκες τους για περιήγηση στο διαδίκτυο. Η Gartner αναφέρει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών μειώθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας τη δωδέκατη τέτοια μείωση.

Λέγεται επίσης ότι η Lenovo δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών παγκοσμίως βάσει πωλήσεων, η οποία πλέον βρίσκεται σταθερά πίσω από την HP γι ‘αυτό το έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας