Το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα υψηλή τιμή, αγγίζοντας τα 6,513 δολάρια

Το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα υψηλή τιμή, αγγίζοντας τα 6,513 δολάρια

Το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα υψηλή τιμή, αγγίζοντας τα 6,513 δολάρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, καθώς το ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει να διαψεύδει τις κασσάνδρες πώς θα πάρει την κατηφόρα, και μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Έχοντας πετύχει 6,513 δολάρια κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου, η τιμή ενός μόνο bitcoin έχει αυξηθεί τώρα έξι φορές αυτό το έτος και καταφέρει να διπλασιαστεί από το Σεπτέμβριο έως τώρα.

Η ξαφνική αύξηση της τιμής οφείλεται, σύμφωνα με το Reuters , στο γεγονός ότι η CME Group Inc ανακοίνωσε ότι θα παρέχει έναν “οργανωμένο τόπο διαπραγμάτευσης για την αγορά του ψηφιακού νομίσματος”. Είπε επίσης ότι θα ξεκινήσει νέα παράγωγα μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Φαίνεται ότι το Bitcoin δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την απαγόρευση που έχει δεχτεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόλις πριν από δύο ημέρες, ανακοινώθηκε ότι το Βιετνάμ θα απαγορεύσει τη χρήση όλων των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin.

Η κεντρική τράπεζα της ασιατικής χώρας εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία η οποιαδήποτε συναλλαγή με την Bitcoin είναι πλέον παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο. Η δήλωση της κρατικής τράπεζας του Βιετνάμ φέρει τον τίτλο «Πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρήση εικονικού νομίσματος», και λέει ότι η χρήση του ψηφιακού εικονικού νομίσματος για πληρωμές ή προσφορές απαγορεύεται.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση ως προς το γιατί η τράπεζα αποφάσισε να το πράξει, και η παραγγελία δεν αναφέρει το blockchain ως τεχνολογία, ούτε αναφέρει τίποτα για το mining.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που απαγορεύονται τα ψηφιακά νομίσματα στο Βιετνάμ. Σχεδόν οι ίδιες ειδήσεις κυκλοφόρησαν πάλι πριν από τρία χρόνια, τον Απρίλιο του 2014. Τότε, το CNN ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του Βιετνάμ δήλωσε ότι απαγορεύει την εμπορευματοποίηση του Bitcoin και άλλων ηλεκτρονικών νομίσματων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας