ΑρχικήΕιδήσειςΗ Cisco συνεργάζεται με την Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον...

Η Cisco συνεργάζεται με την Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Η Cisco συνεργάζεται με την Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Η Interpol συνεργάζεται με μία ακόμη σημαντική τεχνολογική εταιρεία για να πατάξει την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, και προφανώς η Cisco γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

Ο γίγαντας της δικτύωσης θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Interpol για να μοιραστεί την εμπειρογνωμοσύνη του στον τομέα της κοινής χρήσης δεδομένων και της ανίχνευσης απειλών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας έναν ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο εντοπισμού των απειλών στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμια κλίμακα.

Θέλοντας να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός, οι πράκτορες της Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) στη Σιγκαπούρη θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ικανότητες της Cisco, ιδιαίτερα το σκέλος της ασφάλειας των πληροφοριών Talos, για να στοχεύσουν τόσο στο λεγόμενο “οργανωμένο έγκλημα στον κυβερνοχώρο” όσο και στα εγκλήματα που γίνονται μεμονωμένα κατά βούληση από μοναχικούς λύκους (χάκερς).

Οι δύο οργανισμοί ελπίζουν να μοιραστούν μεταξύ τους την τεχνογνωσία με τη μορφή κατάρτισης, τόσο για τους εργαζομένους της Interpol όσο και για της Cisco.

“Καθώς το κυβερνοέγκλημα συνεχίζει να κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο, οι υπερασπιστές τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να αντιμετωπίσουν την απειλή με την ίδια δύναμη”, δήλωσε ο John N. Stewart, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής αξιωματικός ασφάλειας της Cisco, ημερησίως διεξάγονται περίπου έως και 19,7 δισεκατομμύρια απειλές στον κυβερνοχώρο.

“Η ετοιμότητα και η ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις απειλές σε ολόκληρο τον κυβερνοχώρο είναι υψίστης σημασίας για την ανίχνευση, την ανάλυση και την προστασία των αναδυόμενων απειλών.” Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την INTERPOL για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να μοιραστούμε την πολύτιμη γνώση για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως.

Τα νέα έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Interpol για μια παρόμοια συνεργασία με την BT , η οποία επιτρέπει στον οργανισμό να εντοπίσει τους χάκερς ευκολότερα από ότι στο παρελθόν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166