ΑρχικήΕπιστήμηΗ εκμάθηση και ο τρόπος διαβίωσης είναι το κλειδί για μεγαλύτερη διάρκεια...

Η εκμάθηση και ο τρόπος διαβίωσης είναι το κλειδί για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Η εκμάθηση και ο τρόπος διαβίωσης κλειδί για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με μελέτη

Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά δύο μήνες για κάθε επιπλέον κιλό βάρους που αποκτούν κάθε φορά, σύμφωνα με έρευνες.

Μια σημαντική μελέτη των γονιδίων που στηρίζουν τη μακροζωία έχει επίσης διαπιστώσει ότι η εκπαίδευση οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , με σχεδόν ένα χρόνο προστιθέμενο για κάθε χρόνο που σπουδάζει ένα άτομο πέρα ​​από το δημοτικό σχολείο.

Άλλα βασικά ευρήματα είναι ότι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το κάπνισμα, και μελετούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, αναμένεται υπό φυσιολογικές να ζήσουν περισσότερο.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ανέλυσαν γενετικές πληροφορίες από περισσότερους από 600.000 ανθρώπους μαζί με τα αρχεία του γενετικού ιστορικού των γονέων τους .

Επειδή οι άνθρωποι μοιράζονται το ήμισυ της γενετικής τους πληροφορίας με κάθε γονέα τους, η ομάδα ήταν σε θέση να υπολογίσει τον αντίκτυπο διαφόρων γονιδίων στο προσδόκιμο ζωής.

Οι επιλογές για τον τρόπο ζωής επηρεάζονται σε κάποιο βαθμό από τα γονίδια του DNA μας , για παράδειγμα, έχουν συνδεθεί με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τον εθισμό. Οι ερευνητές κατά συνέπεια ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τα αποτελέσματα που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διάρκεια ζωής τους.

Η μέθοδος τους σχεδιάστηκε για να αποκλείσει τις πιθανότητες ότι οι παρατηρούμενες ενώσεις θα μπορούσαν να προκληθούν από έναν ξεχωριστό, συνδεδεμένο παράγοντα. Αυτό τους επέτρεψε να εντοπίσουν ακριβώς ποιοι παράγοντες του τρόπου ζωής αναγκάζουν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο ή μικρότερες ζωές.

Διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα των τσιγάρων και τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη μείωση της διάρκειας ζωής.

Για παράδειγμα, το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων την ημέρα, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής ρίχνει κατά μέσο όρο επτά χρόνια το προσδόκιμο ζωής. Αλλά οι καπνιστές που εγκαταλείπουν και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, μπορούν τελικά ότι θα ζήσουν όσο κάποιος που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

Το σωματικό λίπος και άλλοι παράγοντες που συνδέονται με τον διαβήτη έχουν επίσης αρνητική επίδραση στο προσδόκιμο ζωής.

Η μελέτη εντόπισε επίσης δύο νέες διαφορές DNA που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής. Το πρώτο – σε ένα γονίδιο που επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα – το οποίο μειώνει τη διάρκεια ζωής κατά περίπου οκτώ μήνες. Το δεύτερο – σε ένα γονίδιο που συνδέεται με το ανοσοποιητικό σύστημα – προσθέτει περίπου μισό έτος στο προσδόκιμο ζωής .

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications , χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 25 ξεχωριστές μελέτες πληθυσμού από την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής Biobank – μια σημαντική μελέτη για το ρόλο της γενετικής και του τρόπου ζωής στην υγεία και τις ασθένειες.

Ο καθηγητής Jim Wilson, από το Ινστιτούτο Usher του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δήλωσε: “Η δύναμη των μεγάλων δεδομένων και της γενετικής, μας επιτρέπει να συγκρίνουμε την επίδραση διαφορετικών συμπεριφορών των ασθενειών όσον αφορά τους μήνες και τα χρόνια ζωής που χάνουν ή κερδίζουν, βοηθώντας μας να κάνουμε διάκριση μεταξύ των στοιχείων για τη συσχέτιση και την αιτιώδη επίδραση “.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσε: “Η μελέτη μας έχει εκτιμήσει την αιτιώδη επίδραση των επιλογών του τρόπου ζωής . Βρήκαμε ότι κατά μέσο όρο το κάπνισμα ενός πακέτου ημερησίως μειώνει τη διάρκεια ζωής κατά επτά χρόνια, ενώ όταν χάνει ένα κιλό του βάρους του θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής σας κατά δύο μήνες”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166