ΑρχικήΟικονομίαΗ επίδραση του Brexit έχει υπερεκτιμηθεί από τις Βρετανικές εταιρείες

Η επίδραση του Brexit έχει υπερεκτιμηθεί από τις Βρετανικές εταιρείες

Η επίδραση του Brexit έχει υπερεκτιμηθεί από τις Βρετανικές εταιρείες και όπως γίνεται αντιληπτό το βάρος πέφτει στους αλλοδαπούς εργαζόμενους που εργάζονται στη Χώρα και προφανώς είναι κόκκινο πανί για τους ντόπιους που πιστεύουν πως τους τρώνε τις θέσεις εργασίας.

Νέες αναφορές υποστηρίζουν ότι το Brexit ενδέχεται να μην έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον τεχνολογικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου όπως φανταζόταν προηγουμένως οι διάφοροι ειδήμονες κρούοντας διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου, επιφέροντας έτσι αναταραχή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι έρευνες που κυκλοφόρησαν από την Tech City UK και τη Nesta ισχυρίζονται ότι οι ξένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι η απώλεια εργατικού δυναμικού για την Μεγάλη Βρετανία μπορεί να μην είναι τόσο «επικίνδυνη» για τις επιχειρήσεις, όπως πίστευαν στο παρελθόν.

Βάσει μιας ανάλυσης 1,7 εκατομμυρίων εργαζομένων στον ψηφιακό χώρο, λέει ότι 13% δεν προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον αριθμό αυτό, λίγο περισσότερο από το ήμισυ προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ. Στο Λονδίνο, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι από την ΕΕ αντιπροσώπευαν το 11% του εργατικού δυναμικού. Εκείνοι εκτός της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 20% του εργατικού δυναμικού.

Εκείνοι εκτός της ΕΕ φαίνεται επίσης να έχουν καλύτερη μόρφωση, ενώ το 17,6% έχουν μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό δίπλωμα, σε σύγκριση με το 12,5% αυτών που προέρχονται από την ΕΕ.

Από την άλλη πλευρά, η απασχόληση των εργαζομένων στην ΕΕ στην ψηφιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό, σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους εκτός ΕΕ (δεν υπάρχουν αποτελέσματα για το έτος που διανύουμε τώρα).

“Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρηματίες ανησυχούν για το βαθμό στον οποίο οι τεχνολογικές κοινότητες εξαρτώνται από τη ροή ταλέντων από χώρες της ΕΕ και από τρίτες χώρες για να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους”, δήλωσε ο διευθυντής ειδήσεων Tech City UK Dr. George Windsor.

“Συγκεντρώνοντας μια ακριβή εικόνα του συνδυασμού εθνικοτήτων στον τομέα μπορούμε να εντοπίσουμε πού θα μπορούσαν να υπάρξουν πιέσεις στο μέλλον”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166