ΑρχικήΟικονομίαΗ Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα Cyrptocurrencies για ευνόητους λόγους

Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα Cyrptocurrencies για ευνόητους λόγους

Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα Cyrptocurrencies για ευνόητους λόγους.

Η Ρωσία είναι μία από τις τελευταίες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες που αποφάνθηκε πως πρέπει να επανεξεταστεί η νομιμότητα των κρυπτοσυστημάτων, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως είναι «επικίνδυνα» και η κεντρική τράπεζα της χώρας τρέφει βαθιές ανησυχίες για τα κρυπτονομίσματα, λέγοντας ότι σκοπεύει να αποκλείσει τις ιστοσελίδες που πωλούν bitcoins και άλλα δημοφιλή εικονικά νομίσματα.

Κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μόσχα, ο πρώτος υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας Σεργκέι Σβέτσοφ δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι τα εικονικά νομίσματα ενέχουν σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και ότι οι επενδυτές που ασχολούνταν με αυτά έπρεπε να προστατεύονται διαρκώς, σημειώνοντας ότι:

“Είναι γεγονός πως δεν εμπιστευόμαστε πλέον τα κρυπτονομίσματα και επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση σε τέτοια αμφιβόλου ποιότητας εικονικά νομίσματα στην αγορά ή τους επενδυτές “.

Ενώ μίλησε με δημοσιογράφους στην πόλη του Σότσι, ο Πούτιν τόνισε ότι τα κρυπτοσυστήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η φοροδιαφυγή και ακόμη και η χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Πούτιν τόνισε τους κινδύνους που παρουσιάζουν τα εικονικά νομίσματα, λέγοντας:

“Η χρήση κρυπτογραφικών νομισμάτων συνεπάγεται με σοβαρούς κινδύνους. Γνωρίζω τη θέση της κεντρικής τράπεζας σε αυτό. Τα κρυπτο-νομίσματα εκδίδονται από απεριόριστο αριθμό ανώνυμων οργανισμών. Έτσι, οι αγοραστές κρυπτο-νομισμάτων να μπορούν να συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες”.

Ωστόσο, μόλις τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov, δήλωσε ότι οι αρχές έπρεπε να αποδεχθούν το γεγονός ότι υπήρχαν εικονικά νομίσματα και ότι αντί να τα απαγορεύουν, θα πρέπει να εργαστούν για να τα ρυθμίσουν.

Πρόσφατα, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Νότιας Κορέας, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τις επιχειρήσεις προφανώς θα τα χρησιμοποιούσαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα Cyrptocurrencies έχουν κερδίσει τη δημοτικότητα κατά τους τελευταίους μήνες και οποιαδήποτε προσπάθεια να τα απαγορεύσει τελείως θα είναι πιθανώς ανεπιτυχής, διότι ο κόσμος γνωρίζει πως δεν ελέγχονται από κανένα κράτος και όποιος προσπαθήσει να τα χειραγωγήσει πιθανόν να μην τα καταφέρει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166