Το Oculus Go by Facebook θα πωλείται για 200 δολάρια

Το Oculus Go by Facebook θα πωλείται για 200 δολάρια.

Ο CEO της Facebook Mark Zuckerberg αποκάλυψε ένα νέο αυτόνομο headset εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται Oculus Go σήμερα στο Oculus Connect στο Σαν Χοσέ. Θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018 να διατίθεται στην αγορά για 200 δολάρια, και οι προγραμματιστές θα μπορούν να το λαμβάνουν από το Νοέμβριο, προφανώς για τεχνικούς λόγους.

Ο επικεφαλής του Oculus VR Hugo Barra σημείωσε ότι σχεδίασε το Oculus Go να είναι ελαφρύ και άνετο, με μία εξωτερική επιφάνεια που θα είναι συμβατή με τη διεπαφή του προσώπου. Θα διαθέτει αναβαθμισμένους φακούς ίδιους με το Oculus Rift, με παρόμοιο οπτικό πεδίο, αλλά με λιγότερη αντανακλάσεις. Η οθόνη LCD είναι γρήγορης εναλλαγής, που εμφανίζεται σε ανάλυση 2,560-χλμ ανά ανάλυση WQHD (Wide Quad HD). Τα προγράμματα οδήγησης θα είναι ήδη εγκατεστημένα απευθείας στο headset.

Το Oculus Go θα πωλείται σχεδόν στο ήμισυ της τιμής του αρχικού headset Oculus Rift. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κόστος αυτών των συσκευών έχει μειωθεί σκόπιμα τόσο από την Oculus όσο και από την HTC. Το Oculus Rift και οι ελεγκτές αφής (Touch controllers) πρέπει να θυμίσουμε ότι πωλούνταν για $ 400 νωρίτερα αυτό το έτος, επίσης η HTC έριξε μόνιμα την τιμή του Vive από $ 800 σε $ 600.

Η δραστική περικοπή των τιμών από πολλές εταιρείες είναι πιθανό μια κίνηση για να φτάσουν αυτές οι συσκευές σε περισσότερο κόσμο και να μην θεωρείται είδος πολυτελείας.

Ο Zuckerberg έχει βάλει στόχο τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι να εισέλθουν στο VR. Το νέο Oculus Go θα είναι επίσης συμβατό με όλους τους τίτλους του VR του Gear, το οποίο θεωρείται μία ακόμη μελετημένη ενέργεια για την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης με άπειρο περιεχόμενο για να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης Το Oculus Go μάλλον έχει μεγαλόπνοα σχέδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας