ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 θα φέρει το όνομα Fall...

Η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 θα φέρει το όνομα Fall Creators

 

Η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 θα φέρει το όνομα Fall Creators, όμως για όσους γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, ετούτη η ονομασία παραπέμπει σε κάτι τελείως άστοχο που δεν ταιριάζει με το όλο concept.

Στη διάσκεψη προγραμματιστών Build 2017 τον Μάιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10 θα είναι γνωστή ως Update Fall Creators . Η άμεση αντίδραση μεταξύ πολλών που άκουσαν εμβρόντητοι ανακοίνωση Τύπου στο Build ήταν η δυσπιστία, ακολουθούμενη γρήγορα από μια καυτή επιθυμία να γελάσουν δυνατά.

Ήταν αμέσως σαφές σε όλους όσους ήταν στην αίθουσα ότι όχι μόνο αυτό ήταν ένα απαίσιο όνομα, παντελώς ασύμβατο με την όλη κατάσταση, το οποίο βέβαια δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Πράγματι, ορισμένοι έσπευσαν να ρωτήσουν τους εκπροσώπους της Microsoft αν σκέφτονται να τροποποιήσουν τη λέξη fall το οποίο σημαίνε «πτώση ή φθινόπωρο» διότι η κωδική ονομασία παραπέμπει και περιγράφει μία εποχή του χρόνου ή μια πτώση προς τα κάτω, συνήθως με δυσάρεστες συνέπειες. Η Microsoft κατέστησε σαφές ότι δεν έχει την πρόθεση να βάλει νερό στο κρασί της, όσο κι αν δυσαρεστεί κάποιους.

Η συγκεκριμένη διατύπωση ήρθε ως μια μεγάλη έκπληξη στο κοινό που παρευρισκόταν στην αίθουσα, ο λόγος είναι γιατί πριν λίγο καιρό η Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και σε άλλες χώρες, αναφερόταν στην ενημερωμένη έκδοση των Windows ως 10 Autumn Creators, όμως λίγες μέρες αργότερα, άλλαξε γνώμη ξανά και είπε ότι η Ενημέρωση Fall Creators θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδίδοντας τη χρήση της ονοματολογίας του Φθινοπώρου σε “λάθος μετάφραση” … από τα αγγλικά στα αγγλικά.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: όταν είναι η άνοιξη στο Νότιο Ημισφαίριο, είναι φθινόπωρο στον υπόλοιπο πλανήτη, καθιστώντας το όνομα της ενημέρωσης ακόμη λιγότερο κατάλληλο για παγκόσμια χρήση. Και πέρα ​​από όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία διαφυγή από το γεγονός ότι το όνομα Fall Creators Update είναι απλά ένα τερατώδες ανοσιούργημα που πιθανότατα να τους προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον, διότι ο κόσμος θα τους ανεβάζει γι’ αυτήν την επιλογή.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166