Η Fiat Chrysler προβαίνει σε ανάκληση 162.000 οχημάτων, μοντέλο Pacifica

Η Fiat Chrysler προβαίνει σε ανάκληση 162.000 οχημάτων, μοντέλο Pacifica

Η Fiat Chrysler προβαίνει σε ανάκληση 162.000 οχημάτων, μοντέλο Pacifica.

Η Fiat Chrysler Automobiles NV ανακοίνωσε πως θα προβεί παγκοσμίως σε ανάκληση 162.000 οχημάτων τύπου minivans , τα οποία είναι μοντέλο Pacifica για ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στο λογισμικό του αυτοκινήτου και θα μπορούσε να προκαλέσει στάση πρόβλημα κατά την οδήγηση.

Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή (12 Ιανουαρίου) μετά από πολλές καταγγελίες πολλών ιδιοκτητών που είχαν στην κατοχή τους αυτά τα minivan. Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες ξεκίνησαν να κατατίθενταιτην περσινή χρονιά, λέγοντας ότι τα οχήματα τους σταματούσαν να λειτουργούν απότομα κατά την οδήγηση. Ορισμένοι από τους οδηγούς ανέφεραν πως αυτή η δυσλειτουργία τους έτυχε την ώρα που οδηγούσαν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι “κάτω από ένα σπάνιο σύνολο συνθηκών”, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECM) του οχήματος θα μπορούσε να “εκτιμήσει εσφαλμένα την κατάσταση λειτουργίας του κινητήρα”, προκαλώντας την απότομη διακοπή του.

Η Fiat Chrysler ανέφερε πως: «Τα περισσότεροι από αυτά τα περιστατικά φέρεται να συνέβησαν όταν τα οχήματα ήταν στο ρελαντί ή κατά την εκκίνηση, ή σε οδήγηση με χαμηλές, σταθερές ταχύτητες». Επιπλέον η αυτοκινητοβιομηχανία , δήλωσε . «Τα περισσότερα γεγονότα συνέβησαν μετά από ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων και δυστυχώς οι πελάτες μετά από αυτή την εξαντλητική διαδρομή δεν ήταν σε θέση να ξαναβάλουν μπροστά το όχημά τους».

Ωστόσο ένα καταγεγραμμένο ατύχημα έχει συνδεθεί με το θέμα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατος στους επιβάτες, είπε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ανάκληση καλύπτει τα βενζινοκίνητα τα Chrysler minivans του 2017 και δεν περιλαμβάνει τις υβριδικές εκδόσεις plug-in. Εκτιμάται συνολικά ότι από τα 162.000 οχήματα τα 153.869 minivans βρίσκονται στις ΗΠΑ, περίπου 7.457 στον Καναδά, 974 στο Μεξικό και άλλα 245 σε άλλες χώρες.

Οι ιδιοκτήτες έχουν κληθεί να φέρουν τα οχήματά τους στους αντιπροσώπους της Chrysler για να εγκαταστήσουν το νέο ενημερωμένο λογισμικό ελέγχου του κινητήρα δωρεάν πριν από την 1η Απριλίου.

Η εθελοντική ανάκληση έρχεται δύο μήνες αφότου οι ιδιοκτήτες της Pacifica άρχισαν να καταθέτουν καταγγελίες με αγωγές ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας ότι τα minivans τους σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά στο δρόμο.

Τον Νοέμβριο του 2017, το Κέντρο για την Ασφάλεια Αυτοκινήτου (CAS) υπέβαλε μια αναφορά καλώντας την κυβερνητική υπηρεσία Εθνικής Οδικής Κυκλοφορίας να διερευνήσει το ζήτημα και να διατάξει την ανάκληση των εν λόγω ημιφορτηγών του 2017, αφού περισσότεροι από 50 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για αυτά τα προβλήματα.

Εκείνη την εποχή, η Chrysler αναγνώρισε τα παράπονα και δήλωσε ότι μπήκε στη διαδικασία να ερευνήσει το θέμα, αλλά δεν βρήκε κάποιο στοιχείο που να σηματοδοτεί κάποιο συνεκτικό ή ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονταν με το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας