ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Gab κατηγορεί την Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Η Gab κατηγορεί την Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Η Gab κατηγορεί την Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας μετά την απαγόρευση από το Play Store.

Το Gab είναι ένα ανεξάρτητο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με συντηρητικούς ακτιβιστές, το οποίο έχει καταθέσει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κατηγορώντας την Google ότι καταχράστηκε τη δύναμή της, αφού ο γίγαντας του διαδικτύου κατάργησε την εφαρμογή του από το κατάστημα Play Store.

Τον περασμένο μήνα, η Gab διαμαρτυρήθηκε ότι είχε απαγορευτεί από το Play Store της Google μετά από καταγγελίες ότι η υπηρεσία είχε γίνει καταφύγιο των Ναζί και προωθούσε τη ρητορική μίσους.

Η Gab τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της όταν ο ιδρυτής της νεοναζιστικής ιστοσελίδας The Daily Stormer αποφάσισε τουλάχιστον προσωρινά να κάνει το Gab το νέο του σπίτι, ενώ προσπάθησε ταυτόχρονα να κρατήσει το Stormer online, αφού αρκετές υπηρεσίες διαδικτύου διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

Η δημοσιότητα που ακολούθησε επιτάχυνε την επιτυχία της εκστρατείας “crowdfunding” του Gab η οποία προσπάθησε να μαζέψει χρήματα για την προσπάθειά της να μεγαλώσει το επιχείρηση της. Έκτοτε, ετούτο το εγχείρημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, τη βοήθησε να φτάσει στους 250.000 εγγεγραμμένους χρήστες, όμως συνάμα δήλωσε ότι έχει απορριφθεί πολλές φορές και από το App Store της Apple.

Στην αγωγή , που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post , η Gab ισχυρίζεται ότι η Google παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο εφαρμόζοντας στην εφαρμογή πλήρη απαγόρευση εναντίον της. Οι ιδρυτές του Gab διατείνονται ότι ο ιστότοπος δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά είναι καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου σε όλο το φάσμα, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε ανθρώπους.

“Η Google αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελεύθερη ροή πληροφοριών”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Gab και ο CEO Andrew Torba σε δήλωση που δόθηκε στην Post. “Η Gab άρχισε να αγωνίζεται εναντίον των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στην αγορά και η μονοπωλιακή συμπεριφορά τους μας ανάγκασε να φέρουμε τον αγώνα στην αίθουσα του δικαστηρίου”.

Στην αγωγή του, ο Torba κατακρίνει την εχθρική συμπεριφορά που δέχτηκε από Πολλές εταιρείες της Silicon Valley έναντι των συντηρητικών.

Η κατάθεση περιγράφει τον Torba, πρώην συμμετέχοντα στο Y Combinator, ο οποίος απαγορεύτηκε από το δίκτυο ως «υποστηρικτής του Προέδρου Donald Trump, του οποίου η ένθερμη υπεράσπιση των πολιτικών και των θέσεών του είχε το προβλέψιμο αποτέλεσμα να κακό – χαρακτηριστεί και να γίνει ανεπιθύμητος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166