ΑρχικήΟικονομίαΗ Γαλλία θέλει να επιβάλει πρόστιμο στην Amazon για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Γαλλία θέλει να επιβάλει πρόστιμο στην Amazon για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Γαλλία θέλει να επιβάλει πρόστιμο στην Amazon για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Η Γαλλική κυβέρνηση έχει καταθέσει καταγγελία στον Εμπορικό Δικαστήριο του Παρισιού κατά της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, την Amazon για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει και είναι εις βάρος ορισμένων προμηθευτών, έγραψε η εφημερίδα Le Parisien, τη Δευτέρα (εχθές).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αιτία που υποβλήθηκε η καταγγελία εκ μέρους της Κυβέρνησης, οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από διετή έρευνα που διεξήχθη από το αντίστοιχο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (DGCCRF) κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο γίγαντας του λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου λειτουργεί με αθέμιτες πρακτικές και για αυτό το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (11,8 εκατομμύρια δολάρια) έναντι της Amazon.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της DGCCRF, Loic Tanguy, δήλωσε στη Le Parisien: Η πλατφόρμα δεν λειτουργεί επί ίσοις όροις με όλους τους προμηθευτές, και κατά συνέπεια ορισμένοι εξ αυτών αδικούνται και κάποιοι άλλοι ευνοούνται.

Για παράδειγμα, η Amazon μπορεί να αλλάξει μονομερώς τις ρήτρες σύμβασης που έχουν υπογραφεί ή ακόμα και να αναστείλει τις συμβάσεις που έχει επισυνάψει με σχεδόν 10.000 Γαλλικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Ένας υπάλληλος από το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε καταγγελία εναντίον της Amazon, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει νομικές υποθέσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166