ΑρχικήΛογισμικάΗ Kaspersky Lab μήνυσε την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού...

Η Kaspersky Lab μήνυσε την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της

Η Kaspersky Lab μήνυσε την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της, που διέταξε για όλες όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς των ΗΠΑ.

Η γνωστή εταιρεία λογισμικού ασφαλείας και προστασίας στο διαδίκτυο, η Kaspersky Lab που εδρεύει στη Μόσχα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει την απαγόρευση χρήσης των προϊόντων της στα κυβερνητικά δίκτυα , λέγοντας ότι η παρούσα κίνηση καταστρέφει την εταιρεία ολοκληρωτικά και μάλιστα σε πολλούς τομείς.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) των ΗΠΑ εξέδωσε τον Σεπτέμβριο μια οδηγία που διέταξε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό Kaspersky από τα δίκτυά τους εντός 90 ημερών.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει παρθεί εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ, αφού εκτιμούν ότι το λογισμικό προστασίας θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή τη Ρωσική κατασκοπεία, κλέβοντας ευαίσθητες πληροφορίες και κατά συνέπεια να απειλήσει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η προσφυγή στα δικαστήρια των ΗΠΑ αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας από την Kaspersky για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία είναι ευάλωτη στην επιρροή που ασκεί το Κρεμλίνο προς αυτήν. Η εταιρεία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει δεσμούς με οποιαδήποτε κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να βοηθήσει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κατασκοπεία.

«Η DHS έχει βλάψει τη φήμη και τις εμπορικές λειτουργίες της Kaspersky Lab, χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης από μεριάς της εταιρείας μας», ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, Eugene Kaspersky, σε ανοικτή επιστολή προς την υπηρεσία Homeland Security που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η DHS δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της υπόθεσης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δυστυχώς βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε διάφορες αναφορές που πηγάζουν από τα ειδησεογραφικά μέσα και τα χρησιμοποίησε ως στοιχεία για να πάρει αυτή την τελική απόφαση που είναι εις βάρος του λογισμικού της Kaspersky. Ζητά από το δικαστήριο να ανατρέψει την απαγόρευση και επίσης να δηλώσει ότι τα προϊόντα της Ρωσικής εταιρείας δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των υπολογιστών των ΗΠΑ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166