ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Facebook θα περιορίσει τις ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις, τύπου engagement baiting

Το Facebook θα περιορίσει τις ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις, τύπου engagement baiting

Το Facebook θα περιορίσει τις ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις, τύπου engagement baiting.

Το Facebook έχει ανακοινώσει ακόμα μια πρωτοβουλία για να περιορίσει τον αριθμό των ανεπιθύμητων δημοσιεύσεων που εμφανίζονται στο Feed News.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης εντόπισε ένα πονηρό κόλπο που διεξάγουν oι απατεώνες εναντίον των χρηστών, το οποίο ονομάζεται «engagement bait». Στην ουσία αυτή η απάτη λειτουργεί σαν εξαπάτηση και είναι αναρτήσεις που απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες εκ μέρους των χρηστών, όπως το να τους ζητάει να κάνουν like, τους ρωτάει αν συμφωνούν με αυτό, τους ζητά να σχολιάσουν και να μοιραστούν αυτό το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.

Το Facebook δίνει μια σειρά από παραδείγματα για να καταδείξει τι σημαίνει «engagement baiting», συμπεριλαμβανομένου του «react baiting» και του share baiting, Αυτές αυτές οι κακόβουλες ενέργειες περιλαμβάνουν αναρτήσεις που σας ζητούν «να κάνετε like αν είστε Κριός ή να το μοιραστείτε με 10 φίλους για να κερδίσετε δήθεν κάποιο έπαθλο, το οποίο αντιτίθεται στους όρους πολιτικής του Facebook

Γιατί λοιπόν το Facebook είναι αντίθετο με τους ανθρώπους και τις Σελίδες που μοιράζονται ένα τέτοιο περιεχόμενο; Λοιπόν, όλα καταλήγουν στην επιθυμία της εταιρείας να προωθήσει περιεχόμενο που είναι αποκλειστικά υψηλής ποιότητας. Το «engagement baiting χρησιμοποιείται συχνά ως μέσο παραπλάνησης των αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για τα παιχνίδια του Facebook.

Δηλαδή όταν κάποιοι χρήστες δηλώνουν ότι τους αρέσει μία ανάρτηση, την σχολιάζουν ή την μοιράζονται, το Facebook ως αποτέλεσμα το αντιλαμβάνεται ως σήμα ότι η δημοσίευση είναι οργανικά δημοφιλής και μπορεί να τη δείξει αυτόματα σε ακόμη περισσότερους χρήστες . Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χρήστες ενδέχεται απλά να αντέδρασαν σε μια ανάρτηση, επειδή τους το ζητήθηκε παραπλανητικά, χωρίς να εξετάσουν αν η ανάρτηση αξίζει κατά την προσωπική τους γνώμη. Εν ολίγοις αυτό το σενάριο προσπαθεί να αποτρέψει το Facebook.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166