ΑρχικήΟχήματαΗ General Motors εξαγόρασε το σύστημα lidar της Strobe

Η General Motors εξαγόρασε το σύστημα lidar της Strobe

Η General Motors εξαγόρασε το σύστημα lidar της Strobe.

Η General Motors (GM) ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει την εξεζητημένη τεχνολογίας lidar της Strobe, της οποίας η μηχανολογική ομάδα θα ενταχθεί στο τμήμα Automation της GM για να «καθορίσει και να αναπτύξει λύσεις επόμενης γενιάς για τα οχήματα με αυτόματο πιλότο», σύμφωνα με δελτίο τύπου . Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Το Lidar, εάν είστε νέος στην έννοια, είναι μια μέθοδος αναγνώρισης του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας λέιζερ. Για να μπορούν τα αυτόνομα οχήματα να διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους σε υψηλές ταχύτητες, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να κατανοούν το περιβάλλον γύρω τους, κάτι που γίνεται όλο και πιο δύσκολο όταν επηρεάζετε από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο κακός φωτισμός ή ο καιρός.

Η εταιρεία Strobe ιδρύθηκε στην πόλη Pasadena της Καλιφόρνιας το 2014 και εργάζεται για να μειώσει το μέγεθος και το κόστος της τεχνολογίας lidar χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την απόδοση, αν και λίγα είναι γνωστά για τις προσπάθειες της εταιρείας μέχρι στιγμής. Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι κάθε εταιρεία που επιδιώκει να φέρει την αυτο-οδήγηση οχημάτων στους δημόσιους δρόμους θα πρέπει να τους εξοπλίσει με υψηλής ποιότητας κάμερες και αισθητήρες, γι ‘αυτό έχουμε δει μια ακμή στις επενδύσεις γύρω από την τεχνολογία lidar τον τελευταίο καιρό.

“Η επιτυχημένη ανάπτυξη αυτο-οδήγησης οχημάτων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα αισθητήρων lidar”, δήλωσε η Julie Schoenfeld, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Strobe. “Το βαθύ τεχνολογικό ταλέντο και η τεχνολογία της Strobe που υποστηρίζονται από πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τη GM και την Cruise να φέρουν αυτά τα οχήματα στην αγορά νωρίτερα από ό, τι πολλοί σκέφτονται”.

Η General Motors δεν έχει πραγματοποιήσει πολλές εξαγορές στην ιστορία της, αλλά πέρυσι ξόδεψε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αυτοκινητοβιομηχανία Cruise Automation, η οποία αναπτύσσει συστήματα αυτόματου πιλότου για υπάρχοντα αυτοκίνητα.

Καθώς εργάζεται για να συμβαδίζει με τους άλλους στο χώρο του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των Google και της Intel, η GM βλέπει σαφώς ότι το Strobe, ως σημαντικό μέρος της αποστολής του, μειώνει τις τιμές και ενισχύει παράλληλα τις δυνατότητες των ματιών και των αυτιών στα αυτοδιαχειριζόμενα μεταφορικά μέσα.

“Η τεχνολογία Strobe lidar θα βελτιώσει σημαντικά το κόστος και τις δυνατότητες των οχημάτων μας, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε πιο γρήγορα την αποστολή μας να αναπτύξουμε τα οχήματα χωρίς οδηγό σε ευρεία κλίμακα”, πρόσθεσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλοςτης Automation Cruise, ο Kyle Vogt.

Ο καθένας γνωρίζει την GM ως την αιωνόβια εταιρεία αυτοκινήτων πίσω από τα μεγάλα εμπορικά σήματα όπως Chevrolet, Buick, Cadillac και Vauxhall, αλλά κινδυνεύει να παραμείνει στάσιμη από τις ανταγωνίστριες εταιρείες με παρόμοια τεχνολογία που έχουν διακλαδωθεί στην αυτόνομη τεχνολογία αυτοκινήτων.

Οι σύγχρονες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google συνέχισαν να βασίζονται στις κατασκευαστικές προτιμήσεις των παραδοσιακών εταιρειών αυτοκινήτων για να φέρουν στην αγορά τα αυτόνομα οχήματα και, αντιθέτως, οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων προχωρούν με αργά βήματα και απλά εξαγοράζουν νεοσύστατες εταιρείες που κινούνται σε αυτόν τον τομέα.

Η αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων αναμφισβήτητα είναι ένα πάρα σημαντικό γεγονός που θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα στο μέλλον, οπότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν αρκετά να μας προσφέρουν στο εγγύς μέλλον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166