ΑρχικήGadgetΗ Microsoft έφερε την Cortana στο Skype και προμηνύεται χαμός

Η Microsoft έφερε την Cortana στο Skype και προμηνύεται χαμός

Η Microsoft έφερε την Cortana στο Skype και προμηνύεται χαμός, διότι πλέον το λογισμικό επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών θα μετατραπεί σε κάτι πιο δυναμικά από ότι ήταν στο παρελθόν.

Ο φωνητικός βοηθός Cortana τύπου AI είναι τώρα διαθέσιμο στο Skype, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft. Η Cortana στο Skype μπορεί να συνομιλεί είτε με ένα πρόσωπο, όπως θα κάνατε με οποιονδήποτε φίλο, είτε να το συμπεριλαμβάνεται σε συνομιλίες για να χειριστείτε εργασίες, όπως προγραμματισμό εκδηλώσεων, εύρεση κοντινών εστιατορίων ή ανταλλαγή απόψεων ταινιών για το IMDB. Η Cortana στο Skype θα αρχίσει να κυκλοφορεί σήμερα για χρήστες iOS και Android στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο επίσημο blog της εταιρείας.

Η Cortana θα εμφανίζεται πλέον ως μόνιμη επαφή σε κάθε λίστα επαφών του χρήστη Skype . Όταν κουβεντιάζετε με ένα άλλο άτομο, η Cortana θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε έως τώρα, για παράδειγμα σας δίνεται η ευκαιρία να την ρωτήσετε για διάφορα πράγματα, όπως οδηγίες ή πρόγνωση καιρού και η Cortana θα σας δώσει απαντήσεις μέσω οπτικών καρτών.

Εκτός από να κάνουμε πράγματα όπως κρατήσεις εστιατορίων, η Cortana στο Skype μπορεί να εξυπηρετήσει προτεινόμενες απαντήσεις όπως όταν κάποιος ρωτά “Πώς είσαι;” ή “να θέσετε κάποια δημιουργία υπενθύμισης”. Οι υπενθυμίσεις θα αποστέλλονται στη συνέχεια σε άλλες συσκευές που έχετε εξουσιοδοτηθεί να χρησιμοποιείτε για τη Cortana.

Η Cortana στο Skype δεν λειτουργεί ακόμα σε φωνητικές ή βιντεοκλήσεις. Επίσης έρχονται ακόμα και τα Skype video bots, τα οποία ξεκίνησαν να είναι διαθέσιμα νωρίτερα αυτό το έτος.

Κατά την έναρξη λειτουργίας όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το Cortana στο Skype έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, σχεδόν παρόμοια με τον ευφυή βοηθό M του Facebook Messenger και κατά κάποιο τρόπο είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργίας του Google Assistant στη λιγότερο γνωστή εφαρμογή συνομιλίας Allo. Σε κάθε περίπτωση, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης AI ακούει τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στη συνομιλία για να προβλέψει τις ανάγκες ενός χρήστη ή μιας ομάδας χρηστών.

Η ανακοίνωση του Skype έρχεται νωρίτερα από την ευρέως αναμενόμενη κυκλοφορία του Harman Kardon Invoke, ένα έξυπνο ηχείο που έχει τοποθετημένο μέσα την Cortana με ένα νέο επανασχεδιασμό που είναι ειδικά προσαρμοσμένος για το Skype, ο οποίος είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο για iOS και συσκευές Android. Ο επανασχεδιασμός έδωσε την ευκαιρία στο Skype να μιμηθεί τις λειτουργίες που είναι κοινές για το Snapchat, WhatsApp, Instagram και Facebook, καθώς και την πρόσβαση σε τρίτα bots.

Στα Windows 10, περίπου 500 εκατομμύρια συσκευές έχουν πρόσβαση στην Cortana, και σχεδόν 140 εκατομμύρια χρήστες μιλούν με την Cortana τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με την Microsoft.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166