Η GM θα παράγει αυτόνομο όχημα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

Η GM θα παράγει αυτόνομο όχημα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

Η GM θα παράγει αυτόνομο όχημα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, και θα κυκλοφορήσει το 2019.

Η General Motors (GM) έχει αποκαλύψει ότι είναι σε καλό δρόμο να θέσει το πρώτο της αυτόνομο όχημα στους δρόμους το 2019. Σήμερα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι η τέταρτη γενιά του ηλεκτρικού μηχανοκίνητου οχήματος, Cruise AV δεν θα έχει χειροκίνητα χειριστήρια, όπως πεντάλ ή τιμόνι.

Παρόλο που πολλές εταιρείες δοκιμάζουν ήδη αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δημόσιους δρόμους, τα οχήματα συνοδεύονται συνήθως από παραδοσιακούς ελέγχους και πάντα επιβάλλεται να υπάρχει ένας οδηγός πίσω από το τιμόνι για να αναλάβει δράση σε περίπτωση που το απαιτεί η κατάσταση. Στο Cruise AV, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.

Η GM δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση σχετικά με αυτό το όχημα στο Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τώρα έτοιμο για παραγωγή.

Η General Motors δήλωσε: Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Hardware αι του λογισμικού της GM σε συνδυασμό με τη δοκιμή σε ένα από τα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα του κόσμου, επιτρέπει στην εταιρεία να εξαλείψει την ασφάλεια που παρέχει το τιμόνι, τα πεντάλ και τα χειροκίνητα χειριστήρια στο νέο Cruise AV

Είναι γεγονός πως τα αυτόνομα οχήματα δεν ανήκουν πλέον στη σφαίρα της φαντασίας.

Πίσω το 2016, η πρώτη δημόσια υπηρεσία αυτοεξυπηρέτησης ταξί στον κόσμο έβγαλε τα οχήματα της στους δρόμους Σιγκαπούρης χάρη στις προσπάθειες της εταιρείας NuTonomy. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Waymo της Alphabet έγινε η πρώτη εταιρεία που έθεσε τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα της στους δρόμους των ΗΠΑ, χωρίς να βρίσκεται κάποιος άνθρωπος πίσω από το τιμόνι. Εάν η GM μπορεί να πείσει τους ρυθμιστικούς φορείς ότι τα οχήματα με με αυτόνομη οδήγηση είναι έτοιμα προς χρήση για οδική κυκλοφορία και ότι η ασφάλεια παίζει ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής πειθούς της εταιρείας, τότε κατά το επόμενο έτος θα μπορούσαμε να δούμε τα πρώτα καταναλωτικά αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν με γνώμονα την αυτοματοποίηση. Αυτό θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην αυτόνομη επανάσταση των αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας