ΑρχικήΟικονομίαΟι μετοχές του Facebook έπεσαν 4% μετά την ανακοίνωση αλλαγής των News...

Οι μετοχές του Facebook έπεσαν 4% μετά την ανακοίνωση αλλαγής των News Feed

Οι μετοχές του Facebook έπεσαν 4% μετά την ανακοίνωση αλλαγής των News Feed.

Οι μετοχές του Facebook γνώρισαν πτώση της τάξεως 4% την Παρασκευή (εχθές) μετά την ανακοίνωση του Διευθύνων Συμβούλου της εταιρείας, Mark Zuckerberg για τις επικείμενες αλλαγές News Feed της πλατφόρμας, που στην τελική ανάλυση θα βοηθήσουν περισσότερο το χρήστη να εμπλέκεται περισσότερο με τα φιλικά του πρόσωπα στο άμεσο μέλλον, και όχι να πλασάρει διαρκώς διαφημίσεις.

Ο Zuckerberg δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία θα αλλάξει το φίλτρο σ το News Feed για να δώσει προτεραιότητα στους φίλους και την οικογένεια, μειώνοντας παράλληλα το διαφημιστικό περιεχόμενο που θα προβάλλεται στον τοίχο από τους εκδότες των ιστοσελίδων και τα εμπορικά σήματα.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι Pivotal Research Group δήλωσε ότι η ανάλυση της Nielsen δείχνει ότι ήδη υπήρξε πτώση των μετόχων πριν από την ανακοίνωση του Zuckerberg,.

Το Facebook έχει επικριθεί δριμύτατα την προηγούμενη χρονιά για τους αλγορίθμους που ενδέχεται να έχουν δώσει προτεραιότητα στις παραπλανητικές ειδήσεις και στην ψευδή παραπληροφόρηση των News Feed των χρηστών, επηρεάζοντας τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 καθώς και τον πολιτικό λόγο σε πολλές χώρες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166