ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Google απαρνείται όλα τα πιστοποιητικά της Symantec στο Chrome

Η Google απαρνείται όλα τα πιστοποιητικά της Symantec στο Chrome

Η Google απαρνείται όλα τα πιστοποιητικά της Symantec στο Chrome 66 σκοπεύοντας να αλλάξει δραστικά την προστασία της σχετικά με το παρελθόν.

Το Chrome θα σταματήσει σύντομα να εμπιστεύεται τα πιστοποιητικά ασφαλείας που έχει εκδώσει η Symantec, και μάλιστα το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο γίγαντας του διαδικτύου.

Σε μία δημοσίευση σε blog. ο Devon O’Brien, ο Ryan Sleevi και ο Andrew Whalley της Chrome Security δήλωσαν ότι «δεν θα είναι ασφαλείς όσοι κάνουν χρήση αυτών των πιστοποιητικών», ξεκινώντας με την έκδοση Chrome 66 και επηρεάζοντας όλα τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν πριν από την 1η Ιουνίου 2016.

Ταυτόχρονα, η Symantec συνεργάζεται με webmasters για να μεταβεί σε πιστοποιητικά της Digi Cert, αφού η εταιρεία αγόρασε την αποτυχημένη επιχείρηση ασφάλειας ιστού της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το Chrome 66 αναμένεται να φτάσει τον Ιούνιο του επόμενου έτους, οπότε ο τελικός τερματισμός θα πρέπει να αναμένεται με τον Chrome 70 τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ουσιαστικά αυτό που πράττει η Google, “καταργεί πλήρως την εμπιστοσύνη στην παλιά υποδομή της Symantec και όλα τα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει”.

Η Google αποφάσισε να καταργήσει τα πιστοποιητικά της Symantec αφού είχε βρει δυο πιστοποιητικά του 2015, τα οποία δεν τηρούν τα πρότυπα του κλάδου. Η πλήρης έρευνα επιβεβαίωσε ότι η Symantec είχε αναθέσει την εργασία σε άλλες εταιρείες και δεν κατάφερε να επιβλέψει σωστά τη δουλειά.

Οι Webmasters που θέλουν να διατηρήσουν παλιά τα πιστοποιητικά της Symantec πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα όριο 13 μηνών.

Σύμφωνα με το The Inquirer , ο διευθύνων σύμβουλος της Symantec, Greg Clark, δήλωσε ότι οι πελάτες τους θα βιώσουν μια εκπληκτική εμπειρία που κατά τη μετάβαση δεν θα καταλάβουν απολύτως τίποτα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

“Ελέγξαμε προσεκτικά τις επιλογές μας για να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν εμπειρία παγκόσμιας κλάσης με μια εταιρεία που προσφέρει σύγχρονη πλατφόρμα PKI για την ιστοσελίδα και είναι έτοιμη να ηγηθεί της επόμενης γενιάς καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας ιστότοπων”, δήλωσε.

“Είμαι ενθουσιασμένος που οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από μια απρόσκοπτη μετάβαση στην DigiCert, μια εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων ταυτότητας και κρυπτογράφησης”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166