ΑρχικήΔιαδίκτυοΠώς τα τουριστικά γραφεία δημιουργούν εξατομικευμένη εμπειρία στους ταξιδιώτες

Πώς τα τουριστικά γραφεία δημιουργούν εξατομικευμένη εμπειρία στους ταξιδιώτες

Πώς τα τουριστικά γραφεία δημιουργούν εξατομικευμένη εμπειρία στους ταξιδιώτες. Η τουριστική βιομηχανία έχει αλλάξει άρδην και πλέον δεν οριοθετείται στους τέσσερις τοίχους, όπως συνέβαινε τα παρελθόντα έτη.

Η αξιοποίηση της σωστής τεχνολογίας είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών.

Οι χρόνοι απόκρισης είναι κρίσιμοι για τους καταναλωτές σε όλες τις βιομηχανίες καθώς αναζητούν συνεχώς άμεσες απαντήσεις. Ο καθορισμός της γραμμής για την ταχύτητα και την ακρίβεια αλλάζει καθημερινά και αυτό που είναι καλό σήμερα δεν είναι αρκετά καλό αύριο.

Σκεφτείτε ότι το Wi-Fi: πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν πολυτέλεια για τα ξενοδοχεία, τώρα οι ταξιδιώτες αν δεν έχουν Wi-Fi διαμαρτύρονται έντονα, κάνοντας μερικές παράπονα για την κακή εξυπηρέτηση, βαθμολογώντας τους αρνητικά.

Το Wi-Fi θεωρείται ζωτικής σημασίας όσον αφορά τους πελάτες, η πρόσβαση στην υπερσύστατη ευρυζωνική σύνδεση χαρακτηρίζεται σήμερα ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Ωστόσο, με τον μέσο χρόνο φόρτωσης για ιστότοπους ταξιδίων που διαρκούν 5,7 δευτερόλεπτα χάνουν δραστικά το στοίχημα της επιτυχίας, η ταχύτητα, η ακρίβεια και η συνάφεια είναι όλες απαραίτητες για την προώθηση των μετατροπών για την επιτάχυνση της προόδου μιας υγιούς επιχείρησης.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναζήτησης για την προώθηση βελτιωμένης εξατομίκευσης.

Έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ταχύτητας και των συντελεστών μετατροπής. Η καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων αρκεί για να δημιουργήσει μια απογοητευτική εμπειρία στο χρήστη που οδηγεί στην εγκατάλειψη του ιστοτόπου. Οι καταναλωτές επιθυμούν επίσης να φιλτράρονται οι πληροφορίες που λαμβάνουν με τέτοιο έξυπνο τρόπο που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με έρευνα της Think με την Google και την Ipsos MediaCT, το 57% των ταξιδιωτών αναψυχής και το 64% των επιχειρηματιών, κάνουν έρευνα αγοράς αναζητώντας διάφορες προσφορές στο διαδίκτυο και ταξιδεύουν ανάλογα με τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων ή των αεροπορικών εταιρειών, μήπως μπορέσουν να πάρουν κάποιο φτηνό εισιτήριο και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, όταν οι ταξιδιώτες αναζητούν πτήση ή ξενοδοχείο τους παρουσιάζονται συχνά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, επιλογές, οι οποίες μπορούν να μετατοπιστούν δραματικά ανά ώρα. Είναι κατανοητό γιατί η διαδικασία μπορεί να είναι κάπως τρομακτική για πολλούς πελάτες στη φάση αναζήτησης ενόε ταξιδιού, γεγονός που συχνά οδηγεί σε χαμένες συναλλαγές.

Με τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις στην ταχύτητα, οι καταναλωτές πιθανόν να τα παρατήσουν και να στραφούν αλλού, αν δεν είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο εμπορικό σας σήμα που σπάνια συμβαίνει αυτό. Επομένως, η βελτιστοποίηση της ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του διαδικτυακού χώρου και αυτό δεν διαφέρει για την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία των περίπου 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία (OTA) που πρέπει να συνεργαστούν με τους σημερινούς ψηφιακούς καταναλωτές.

Η ταχύτητα είναι ακόμα πιο θεμελιώδης αναφορικά με τις κινητές συσκευές , αλλά με την αποστολή μηνυμάτων, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις αναζητήσεις στο δικτυακό τόπο – μερικές φορές συμβαίνουν ταυτόχρονα – το παράθυρο για να τραβήξετε την προσοχή των ψηφιακών πελατών είναι πολύ στενό.

Αν και η επιλογή είναι βασιλιάς, τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης είναι πιο σημαντικά. Ειδικά σε μια κινητή οθόνη όπου υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια για να τον πείσετε. Οι πελάτες θα δουν μόνο τις πρώτες 3-4 επιλογές έναντι των 10 που τους εμφανίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web.

Επιπλέον, το κανάλι κινητής τηλεφωνίας καθίσταται όλο και πιο σημαντικό στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Μια πρόβλεψη του Travelport προβλέπει ότι μέσα σε τρία χρόνια, το 70% των ταξιδιωτικών συναλλαγών θα προέρχεται από την πλατφόρμα μέσω κινητών συσκευών. Οι ταξιδιώτες είναι πιο άνετοι στην υιοθέτηση τεχνολογιών αυτοεξυπηρέτησης και κινητής τηλεφωνίας, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κινητό θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των online παγκόσμιων πωλήσεων ταξιδιών στο μέλλον.

Το διαδικτυακό περιβάλλον προσθέτει στρώματα δυσκολίας για να γνωρίσετε τις ατομικές συνήθειες των αγορών. Οι καταναλωτές αναπηδούν σε πολλαπλούς ιστότοπους, πηγές και μηχανές αναζήτησης, καθιστώντας δύσκολη την παρακίνηση του πελάτη για να μοιραστεί τον τύπο των πληροφοριών που βοηθούν να περιορίσουν την αναζήτηση και να μετατρέψουν τις αναζητήσεις σε κρατήσεις.

Οι τεχνολογίες εξατομίκευσης, αυτοματισμού, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, μαζί με την κινητικότητα και το σύννεφο, φέρνουν την online ταξιδιωτική βιομηχανία πιο κοντά στην ιδανική κατάσταση. Ενεργοποίηση προσαρμοσμένων, ακριβών και σχετικών προσφορών και πληροφοριών που πρέπει να παραδοθούν γρήγορα.

Η ανάγκη για ταχύτητα, ακρίβεια και συνάφεια

Η επίτευξη αυτής της ιδανικής κατάστασης αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι κρίσιμη. Καθώς η ταχύτερη αναζήτηση μειώνει ένα στοιχείο της τριβής που παρεμποδίζει την εμπλοκή, η αυξημένη ακρίβεια και η συνάφεια των αποτελεσμάτων που επιστρέφονται είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της μετατροπής για την επιχείρηση.

Η ευκαιρία μετατροπής στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι τεράστια, ιδιαίτερα μεταξύ των χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Οι αυξήσεις των αεροπορικών ταξιδιών αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι καταναλωτές κατέχουν πλέον smartphones, ειδικά όταν ταξιδεύουν – φαινομενικά αναζητώντας πτήσεις 24 ώρες το 24ωρο. Η κρισιμότητα της τροφοδοσίας σε χρήστες κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύεται επίσης από το πώς η Google άρχισε να ταξινομεί τους ιστότοπους με βάση τη φιλικότητα προς κινητά το 2016.

Εκτός από την αξιοποίηση των προαναφερόμενων τεχνολογιών, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία κινητής τηλεφωνίας. Η ερώτηση των χρηστών smartphone να μετακινηθούν σε εκατοντάδες επιλογές πτήσης δεν θα κρατήσει την προσοχή τους. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους η ταξιδιωτική βιομηχανία βελτιστοποιεί την κινητή εμπειρία για να επιτύχει τα απαραίτητα γρήγορα, ακριβή και συναφή αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Ρύθμιση API μηχανών αναζήτησης για να συμμορφώνονται με τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες, γρήγορα και στην κατάλληλη στιγμή, ανεξάρτητα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.
  • Χρησιμοποιώντας το βελτιστοποιημένο API για κινητές συσκευές. Επιταχύνοντας τους χρόνους απόκρισης και παρέχοντας μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες, όχι λιγότερο. Επιπλέον, προσφέροντας τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας όπως RESTful / JSON, προσωρινή αποθήκευση στο σύννεφο (cloud) και σελίδωση.
  • Παρέχοντας μικρότερα μεγέθη μηνυμάτων για την περαιτέρω βελτίωση της ταχύτητας παράδοσης μέσω του Διαδικτύου, καθώς και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Και, επιτρέποντας την ευελιξία να προσαρμόσει το ωφέλιμο φορτίο αυτών των μηνυμάτων.
  • Χρησιμοποιώντας τη σελίδα σας για να συμβάλλετε στην πλήρη χρήση του περιορισμένου χώρου σε πληροφορίες σε μια οθόνη κινητής τηλεφωνίας για να προβάλλετε μόνο μερικά μικρά αλλά συναφή αποτελέσματα τη φορά, με το καλύτερο και πιο σχετικό περιεχόμενο να εμφανίζεται πρώτα.
  • Χρησιμοποιώντας πλήρως την τυπική οθόνη “αναμονής” για να καταγράψετε την αδιάκοπη προσοχή του πελάτη και να αποφύγετε την εγκατάλειψη μέσω ασύγχρονης αναζήτησης. Επιστρέφοντας του εκείνα που χρειάζεται να μάθει από εσάς, βολικά και έξυπνα.
  • Τέλος, διαμορφώνοντας την αναζήτηση εκ των προτέρων μέσω της χρήσης προσωπικών και προφίλ που μπορούν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν δυναμικά μέσω του API, οδηγώντας σε πιο συναφή αποτελέσματα και υψηλότερα ποσοστά μετατροπής.

Με πολλούς διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες που ήδη χρησιμοποιούν το API, τώρα θέτουν το βλέμμα τους σε άλλες τεχνολογίες για να μετακινήσουν τη βελόνα μετατροπής. Η μηχανική μάθηση και οι αναλυτικές μέθοδοι πρόβλεψης προσφέρονται εξίσου καλά στον ταξιδιωτικό χώρο.

Εξαλείφοντας τα περιττά πράγματα στον χώρο αναζήτησης μέσω αυτοματοποίησης, φιλτραρίσματος και στόχευσης αποτελεσμάτων πολύ πριν ζητηθούν, η εκμάθηση μηχανών βοηθά στην αναβολή της περιττής επεξεργασίας. Η διαδικτυακή ανάλυση της συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο παράλληλα με τις προηγούμενες κρατήσεις όχι μόνο θα αφαιρέσει απίθανες επιλογές δρομολογίων (τιμές / διαδρομές) με βάση την εμπειρία μετατροπής πελατών, αλλά θα καταστήσει δυνατή την κατανόηση, την πρόβλεψη και τη λειτουργία αυτών των μοτίβων για επιστροφή μόνο των αποτελεσμάτων εμπειρίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται, είναι ζωτικής σημασίας να επωφεληθείτε από τη σωστή τεχνολογία για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία του κινητού σας. Η μετακίνηση της βελόνας μετατροπής ακόμη και μόνο κατά 1% θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση και στα έσοδα. Παρουσιάζοντας το περιεχόμενο στο στόχο σύμφωνα με το τι θέλουν οι πελάτες – και βεβαιωθείτε ότι το παραδίδει γρήγορα, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν, αλλά θα επιτρέψουν στα OTA να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εμπειρίες ταξιδιού.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166