Η Google απόκτησε την πλατφόρμα xively IoT της LogMeIn για 50 εκατ. δολάρια

Η Google απόκτησε την πλατφόρμα xively IoT της LogMeIn για 50 εκατ. δολάρια

Η Google απόκτησε την πλατφόρμα xively IoT της LogMeIn για 50 εκατ. δολάρια

Η Google δήλωσε ότι η συμφωνία θα «συμπληρώσει» τις προσπάθειες του Google Cloud για μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία IoT.

«Με την προσθήκη της ισχυρής πλατφόρμας IoT της Xively στο δυναμικό μας, την οποία την χρησιμοποιούν χιλιάδες επιχειρήσεις, θα μπορούμε να επιταχύνουμε το χρονοδιάγραμμα των πελατών μας για ένα ποιοτικό Internet of Things, καθώς θα αναπτύσσουν περαιτέρω τη συνδεδεμένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα», έγραψε η Google σε μια ανακοίνωση στο ιστολόγιό της, προκειμένου να ανακοινώσει την εξαγορά.

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι: «Με τη βαθιά ηγετική θέση του Google Cloud στην ανάλυση δεδομένων και τη μηχανική μάθηση, οι πελάτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δυναμικές λύσεις IoT, με το κλειδί στο χέρι, και να επικεντρωθούν στη δημιουργία της επιχειρηματικής αξίας».

Η Google και η LogMeIn σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες εξαγοράς, χωρίς να μπουν σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Η LogMeIn υπογράμμισε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό της ότι «πώλησε τη πλατφόρμα διασύνδεσης IoT, και πως η Google μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία από την εξαγορά, θα αποκτήσει και 45 υπαλλήλους από την ομάδα της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η LogMeIn απέκτησε τη Xively το 2014 για 12 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον η LogMeIn δήλωσε ότι η Xively δημιούργησε έσοδα ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Επομένως με τη νέα εξαγορά που ολοκλήρωσε η Google, αδιαμφισβήτητα θα ισχυροποιήσει τη θέση της σε πολλούς υποτομείς που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, ωστόσο στην πραγματικότητα υπάρχει τεράστιος και σκληρός ανταγωνισμός στον τομέα του cloud και προφανώς κανένας τεχνολογικός γίγαντας δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το μερίδιο αγοράς που του ανήκει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας