ΑρχικήHow toΠως να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση, συμβουλές

Πως να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση, συμβουλές

Πώς να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση, συμβουλές.

Χωρίς αμφιβολία η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης είναι ένα τολμηρό εγχείρημα τις μέρες που διανύουμε, και μάλιστα συνοδεύεται με πολύ μεγάλο ρίσκο, αλλά ευτυχώς, όλα τα εμπόδια μπορούν να παρακαμφθούν από οποιονδήποτε, αρκεί να υπάρχει μία καλή ιδέα, ένας καλός προγραμματισμός, ισχυρή εργασιακή πρωτοβουλία και ένα αξιόλογο σύνολο πόρων.

Η εκκίνηση μιας επιχείρησης περιλαμβάνει τη σκέψη μιας επιχειρηματικής ιδέας, τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου, την κατανόηση της οικονομικής πλευράς και, τέλος, την έναρξη του εγχειρήματος και την εμπορία των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στην αγορά.

Ρύθμιση των βασικών στοιχείων

Ορίστε τους στόχους σας

Για να βάλετε γερά οικονομικά θεμέλια στο νέο σας ξεκίνημα απαιτείται μια στοιχειώδης οικονομική ανεξαρτησία που θα σας χαρίσει ευελιξία, ιδίως τον πρώτο καιρό που τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, μέχρι να αναγνωριστεί το εμπορικό σας σήμα από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Εδώ το μυστικό της επιτυχίας είναι να ορίσετε μικρούς και εφικτούς στόχους, οι οποίοι πρακτικά θα είναι υλοποιήσιμοι, αποφεύγοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδια που στην πραγματικότητα είναι ανέφικτα.

Οπότε θα σας συνιστούσα αρχικά να ορίσετε ένα ρεαλιστικό πλάνο, το οποίο είναι οικονομικά βιώσιμο. Επιπλέον αυτό που θα επιλέξετε να έχετε ως κύριο αντικείμενο στην επιχείρηση σας, φροντίστε να το αγαπάτε, διαφορετικά θα είναι σαν ψυχαναγκασμός και προφανώς μετά από λίγο καιρό δεν θα περνάτε ευχάριστες στιγμές.

Επιλέξτε μια ιδέα

Μπορεί να είναι ένα προϊόν που πάντα ήθελες να κάνεις ή μια υπηρεσία που πιστεύεις πως αρκετοί άνθρωποι τη χρειάζονται. Ίσως να είναι κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρουν ότι το έχουν ανάγκη, επειδή δεν έχει εφευρεθεί!

Είναι χρήσιμο να συνομιλήσετε με διάφορους ανθρώπους που κατά την γνώμη σας είναι έξυπνοι και δημιουργικοί, οπότε μία καλή συζήτηση με αυτά τα άτομα θα ήταν εποικοδομητική. Ξεκινήστε με μια απλή ερώτηση όπως: Τι θα μου πρότεινες να κάνω στην καινούργια μου επιχείρηση; Η ιδέα πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που θα περιέχει πρωτοποριακές ιδέες για το νέο σας στόχο. Πολλές από τις ιδέες ίσως να φαντάζουν δύσκολες και κάποιες άλλες πιθανόν να είναι αρκετές συνηθισμένες, αλλά μπορεί να προκύψουν μερικές που έχουν πραγματικές δυνατότητες επίτευξης.

Εξετάστε προσεκτικά το ταλέντο σας, την εμπειρία και τις γνώσεις σας πριν επιλέξετε το τελικό αντικείμενο εργασίας που θα ασχοληθείτε. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων ή κάποιο εκπληκτικό ταλέντο, τότε σκεφτείτε πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να το αξιοποιήσετε, σε συνδυασμό με τους οικονομικούς πόρους που θα διαθέσετε. Ο συνδυασμός δεξιοτήτων και γνώσεων με τη ζήτηση της αγοράς αυξάνει τις πιθανότητες να έχετε μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε εργαστεί ως υπάλληλος σε κάποια τεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο για πολλά χρόνια. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια απαίτηση στην κοινότητά σας για μια συγκεκριμένη μορφή διαδικτυακών εργασιών, οπότε συνδυάζοντας την εμπειρία σας με τη ζήτηση της αγοράς, τότε ίσως να είστε σε θέση να μεγαλουργήσετε και το κυριότερο να προσελκύσετε πελάτες στη νέα σας επιχείρηση.

Βρείτε όνομα για την επιχείρηση σας

Η επιλογή ενός ονόματος για το εμπορικό σας σήμα θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος. φροντίστε να είναι κάτι ιδιαίτερο και όχι συνηθισμένο, όμως να μην είναι δύσκολο να προσφέρετε από τους πελάτες σας. Καθώς το σχέδιό σας θα μεγαλώνει και τα πράγματα θα αρχίζουν να διαμορφώνονται θετικά για το σκοπό σας, το όνομα θα γίνει η ταυτότητα του εγχειρήματος σας. Σημείωση σιγουρευτείτε ότι το όνομα της επιχείρησής σας δεν θα καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου άλλου, γιατί μπορεί να βρείτε τον μπελά σας στα δικαστήρια.

Δημιουργήστε ένα όνομα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρχικό σχεδιασμό της επιχείρησής σας και μην διστάσετε να το αλλάξετε αργότερα.

Ελέγξτε διεξοδικά αν το όνομα που θα υιοθετήσετε χρησιμοποιείται από κάποιον άλλο, πριν το επιλέξετε. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα όνομα που είναι απλό και αξέχαστο.

Σκεφτείτε τα δημοφιλή εμπορικά σήματα, όπως το “Apple”. Αυτά τα ονόματα είναι αξέχαστα, απλά και εύκολα να προφέρονται.

Ορίστε αν πρέπει συνεταιριστείτε με κάποιο άλλο άτομο

Θα το κάνετε μόνοι σας, ή θα χρειαστείτε έναν ή δύο αξιόπιστους φίλους για να φτιάξετε μία σπουδαία εταιρεία. Μην ξεχνάτε πως αν συνεταιριστείτε με κάποια άλλα άτομα για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, αυτό θα μειώσει τα έξοδα, την εργασία, το ρίσκο και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα.

Δύο άνθρωποι μαζί μπορούν συχνά να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο από το να το έπρατταν μόνοι τους ξεχωριστά.

Σκεφτείτε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών στα παγκόσμια επιχειρηματικά τεκταινόμενα, και όχι μόνο, όπως ο John Lennon και ο Paul McCartney. Ο Bill Gates και ο Paul Allen. Ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρική σχέση έφερε αδιαμφισβήτητα καλύτερο αποτέλεσμα και στις δύο πλευρές της εξίσωσης.

Σκεφτείτε τους τομείς στους οποίους είστε, είτε αδύναμοι είτε έχετε ελλιπή τεχνογνωσία. Η εύρεση συνεργάτη που είναι συμβατή με την προσωπικότητά σας μπορεί να καλύψει τα κενά γνώσης ή των δεξιοτήτων σας και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας διαθέτει τους πόρους που χρειάζεστε για να πετύχετε.

Επιλέξτε τους συνεργάτες σας με σύνεση

Όταν επιλέγετε άτομο ή άτομα με τα οποία πρόκειται να δημιουργήσετε επιχείρηση, θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση. Ακόμη και αν κάποιος είναι ο καλύτερος φίλος σας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστείτε απροβλημάτιστα και άψογα σε μία κοινή επιχείρηση. Ξεκινήστε με ένα αξιόπιστο άτομο. Τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θα επιλέξετε τους συνεργάτες σας και περιλαμβάνουν τα παρακάτω απαιτούμενα και απαραίτητα στοιχεία.

  • Το άλλο πρόσωπο θα συμπληρώνει τις αδυναμίες σας; ή μήπως και οι δύο σας θα έχετε το ίδιο σύνολο δεξιοτήτων; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ίσως να μην είναι η ορθότερη επιλογή, καθώς μπορεί να είστε πολλά άτομα που θα κάνετε το ίδιο πράγμα, ενώ ορισμένα άλλα πράγματα θα παραμείνουν χωρίς την απαιτούμενη επίβλεψη.
  • Τα επιχειρήματα σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιλογής ενός συνεταίρου θα πρέπει να εξεταστούν με καθαρό μυαλό και όχι υπό συναισθηματικές συνθήκες για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Διότι αν επιλέξετε το λάθος άτομο που θα συνεργαστείτε στη νέα σας επιχείρηση, πιθανότατα θα προκαλέσει μια διάσπαση που μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα που θα απαρτίζει το επιτελείο της εταιρείας σας θα έχει τους ίδιους κοινούς στόχους.

Βρείτε τους κατάλληλους υπαλλήλους για την επιχείρηση σας

Για να βρείτε το σωστό εργατικό δυναμικό θα σας πρότεινα να κάνετε μία διεξοδική έρευνα, βάζοντας αγγελίες σε οποιοδήποτε μέσο. Εφόσον πλέον έρθουν άτομα σε εσάς για να σας ζητήσουν δουλειά, περάστε του από συνέντευξη, έπειτα κάντε κάποια ανάγνωση σχετικά με το πώς να εντοπίσετε το πραγματικό ταλέντο, πέρα ​​από τις πιστοποιήσεις, τα πτυχία ή και τα διπλώματα.

Ο τομέας στον οποίο ένα άτομο εκπαιδεύεται δεν είναι απαραιτήτως ο τομέας στον οποίο είναι πιο ταλαντούχος. Για παράδειγμα, ένας συνεντευξιαζόμενος μπορεί να έχει επαγγελματικό υπόβαθρο, βάσει βιογραφικού, όμως στην πραγματικότητα να μην είναι ικανός, οπότε σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να τον προσλάβετε δοκιμαστικά, και αν μείνετε ικανοποιημένοι, τότε φροντίστε να του κλείσετε ένα καλό συμβόλαιο, αφού προφανώς θα έχει τα εχέγγυα να προωθήσει την εταιρεία σας στο υψηλότερο επίπεδο και κατά συνέπεια να καταστήσει κερδοφόρα επιχείρηση σας.

Δημιουργήστε ένα επιχειρηματικό πλάνο

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο βοηθά να καθορίσετε τι νομίζετε ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, άσχετα αν είναι μεγάλη ή μικρή. Συνοψίζει την αίσθηση της επιχείρησής σας σε ένα ενιαίο έγγραφο. Δημιουργεί επίσης έναν χάρτη για τους επενδυτές, τους τραπεζίτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη που θα το χρησιμοποιήσουν για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σας βοηθήσουν καλύτερα και για να αποφασίσουν εάν η επιχείρησή σας είναι βιώσιμη ή όχι. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να αποτελείται από τα στοιχεία που περιγράφονται στα παρακάτω βήματα.

  • Ποιοι θα είναι οι πιθανοί πελάτες σας; Μόλις καταλάβετε ποιοι είναι και τι θέλουν, τότε καταλήξτε σε μια στρατηγική μάρκετινγκ.
  • Τι τιμή είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι πελάτες σας για το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Γιατί να πληρώνουν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας πάνω από τον ανταγωνιστή σας;
  • Πως θα δημιουργήσετε το προϊόν σας; Εάν είναι ένα φυσικό προϊόν, όπως ένα παιχνίδι ή μια τοστιέρα, τότε πώς θα κατασκευαστεί; Είναι μια υπηρεσία που θα προσφέρετε στους χρήστες του διαδικτύου, ή κάποιο περίπλοκο λογισμικό, Καθορίστε τη διαδικασία, από την προμήθεια πρώτων των υλών, τη συναρμολόγηση έως την ολοκλήρωση και τη συσκευασία, την αποθήκευση και την αποστολή προς τον πελάτη. Θα χρειαστείτε επιπλέον άτομα; Θα υπάρξουν επιπλέον τέλη; Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
  • Ποιος θα ηγηθεί της επιχειρήσεως σας. Ποια και πόσα άτομα θα απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό σας.
  • Χρειάζεται να αυξήσετε το μέγεθος των χώρων στον οποίο θα δραστηριοποιηθεί η εταιρεία σας;. Συνήθως αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά σε πολλές επιχειρήσεις. Ιδίως αν αρχίσει να συσσωρεύεται το απόθεμα των προϊόντων σας, και πλέον μπορεί να μην σας καλύπτει το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και το υπόστεγο του κήπου σας. Σκεφτείτε τη μίσθωση χώρων αποθήκευσης, αν καταστεί αναγκαίο.
  • Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας; Κάνετε μια ανάλυση των ανταγωνιστών σας για να εντοπίσετε τους βασικούς παίκτες της αγοράς. Μάθετε ποιος κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που σχεδιάζετε και πώς έχει γίνει επιτυχείς. Εξίσου σημαντικό είναι να βρεθούν οι αποτυχίες των ανταγωνιστών και τι ώθησε την επιχείρηση να υποχωρήσει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Στρατηγική μάρκετινγκ για την επιχείρηση σας

Προσπαθήστε να απαντήσετε στο ερώτημα πως θα γνωστοποιήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε πιθανούς πελάτες.

Ποιο τύπο μάρκετινγκ θα συμπεριλάβετε στα επιχειρηματικά σας πλάνα και με ποια μέθοδο θα το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσετε ραδιοφωνικές διαφημίσεις, τηλεοπτικά Spots, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Προώθηση σε διαφημιστικές πινακίδες σε φυσικές τοποθεσίες, όπως σε διαφημιστικές πινακίδες. Να γίνετε χορηγός Σε διάφορες εκδηλώσεις ή όλα τα παραπάνω;

Θα θέλατε επίσης να ορίσετε το μήνυμα μάρκετινγκ. Με άλλα λόγια, τι θα πείτε για να πείσετε τους πελάτες να επιλέξουν το προϊόν σας; Θα πρέπει να εστιάσετε στη μοναδική πρόταση πώλησης που είναι γνωστό και ως USP (Unique selling proposition), δηλαδή, αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που υποτίθεται ότι έχει το προϊόν σας για την επίλυση του προβλήματος των πελατών σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε χαμηλότερο κόστος, ταχύτερη επιδιόρθωση και υψηλότερη ποιότητα από τους ανταγωνιστές σας.

Μοντέλο τιμολόγησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας

Ξεκινήστε ελέγχοντας τους ανταγωνιστές σας. Μάθετε επειγόντως πόσο πωλούν ένα παρόμοιο προϊόν οι υπόλοιποι στην αγορά. Μπορείτε να προσθέσετε κάτι επιπλέον σε αυτό για να κάνετε το δικό σας διαφορετικό και ως εκ τούτου να έχει μια πιο δελεαστική τιμή;

Ο ανταγωνισμός δεν αφορά μόνο τα ίδια τα αγαθά ή τις υπηρεσίες. Πρόκειται επίσης για την κοινωνική και περιβαλλοντική αξιοπιστία σας. Οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην ανάγκη να βεβαιωθούν ότι οι εταιρείες ασχολούνται με τις συνθήκες εργασίας και δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Οι εγκρίσεις πιστοποίησης από αξιόπιστους οργανισμούς, όπως οι ετικέτες και τα αστέρια, μπορούν να καθησυχάσουν τους πελάτες ότι το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι ευθυγραμμισμένη με τις αξίες που διαθέτει η πιστοποίηση σας.

Διαχείριση των οικονομικών σας

Ασφαλές κόστος εκκίνησης

Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζονται κάποια στοιχειώδη οικονομικά κεφάλαια για να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα . Τα χρήματα συνήθως απαιτούνται για την αγορά προμηθειών και εξοπλισμού, καθώς και για περιόδους που υπάρχουν οικονομικές ζημιές πριν η επιχείρησή να γίνει κερδοφόρα.

Έχετε κάποιες διαθέσιμες οικονομίες στην άκρη; Αν ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα τμήμα των χρημάτων σας για να χρηματοδοτήσετε την επιχείρησή σας. Δεν θα πρέπει ποτέ να επενδύσετε όλες τις αποταμιεύσεις σας σε μια επιχείρηση, λόγω του κινδύνου της αποτυχίας.

Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να επενδύσετε τα χρήματα που διατίθενται για περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή τα χρήματα που θα χρειαστείτε για διάφορες υποχρεώσεις.

Σκεφτείτε να ζητήσετε ένα δάνειο (όχι απαραίτητα από τράπεζα). Εάν έχετε ένα σπίτι, τότε θα είναι ευκολότερο να ζητήσετε ένα δάνειο, δεδομένου ότι αυτά τα δάνεια είναι συνήθως εύκολα εγκριθούν (δεδομένου ότι το σπίτι σας λειτουργεί ως εξασφάλιση), και τα επιτόκια είναι συνήθως χαμηλότερα.

Σκεφθείτε την εξεύρεση κεφαλαίων μέσω άλλων επιλογών. Εάν έχετε μία δεύτερη δουλειά, τότε βάλτε στην άκρη ένα μέρος του μηνιαίου σας εισοδήματος και κατά συνέπεια με την πάροδο του χρόνου θα καλύψετε τα κόστη εκκίνησης.

Επισκεφθείτε μια τράπεζα για να ρωτήσετε για δάνεια μικρών επιχειρήσεων. Αν σκοπεύετε να ακολουθήσετε αυτή την τακτική, επισκεφθείτε πολλές τράπεζες ούτως ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε το καλύτερο επιτόκιο.

Διαχειριστείτε τα λειτουργικά σας έξοδα

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα λειτουργικά σας κόστη και κρατάτε πάντα σημειώσεις για τα ασυνήθιστα και απρόοπτα έξοδα, τα οποία ίσως να επαναληφθούν. Κάθε φορά που βλέπετε κάτι που δαπανάται σαν σκουπίδια, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνικά συμβόλαια, χαρτικά, συσκευασίες, τότε κοιτάξτε και εκτιμήστε πόσο πραγματικά χρειάζεστε, και έπειτα ελαχιστοποιήστε ή αφαιρέστε τα με κάθε δυνατό τρόπο. Σκεφτείτε ορθολογικά πριν πράξετε οτιδήποτε.

Επίσης θα ήταν προτιμότερο να νοικιάσετε αντικείμενα, όπως εξοπλισμός γραφείου (Αυτό συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες), αντί να τα αγοράσετε, εφόσον βέβαια η τιμή τους είναι πραγματικά καλή και συμφέρει, ωστόσο προσέξτε μην μπείτε στην διαδικασία να μισθώσετε τέτοιου είδους εξοπλισμό με μακροπρόθεσμες οι μακροχρόνιες συμβάσεις, γιατί αυτού του είδους η δέσμευση δεν ενδείκνυται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι αν σε λίγους μήνες κλείσετε, τότε θα συνεχίσετε να πληρώνετε τα έξοδα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166