Η Google χάνει 250 ποδήλατα κάθε εβδομάδα, από κλοπή

Η Google χάνει 250 ποδήλατα κάθε εβδομάδα, από κλοπή

Η Google χάνει 250 ποδήλατα κάθε εβδομάδα, από κλοπή.

Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο προσκήνιο ένα περίεργο θέμα που σχετίζεται με την κλοπή των ποδηλάτων της Google – τα οποία χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους της εταιρείας για να διασχίζουν την τεράστια πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο, η τεράστια έκταση του προβλήματος αποκαλύφθηκε από μια έκθεση της Wall Street Journal . Η έκθεση υποστηρίζει ότι σχεδόν 250 ποδήλατα κλέβονται κάθε εβδομάδα.

Το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ντόπιοι του Mountain View θεωρούν ότι τα ποδήλατα είναι ελεύθερα προς χρήση για όλο τον κόσμο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει και έχει ως αποτέλεσμα τα ποδήλατα να βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal – «Ωστόσο, οι εξαφανίσεις συχνά δεν είναι έργο των απατεώνων, αφού πολύς κόσμος έχει την εντύπωση πώς τα ποδήλατα προορίζονται για το κοινό καλό της πόλης και κατ’ επέκταση οι πολίτες παρερμηνεύουν την κατάσταση. Έτσι για την ιστορία το Mountain View, είναι μια πόλη των 80.000 κατοίκων που στην πραγματικότητα έχει ταυτιστεί άμεσα με την Google.

Για να καταπολεμήσει το θέμα, η Google έχει εξοπλίσει το ένα τρίτο του στόλου των 1.100 ποδηλάτων με GPS trackers. Η Google δοκιμάζει επίσης μια μέθοδο μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τα ποδήλατα με τα smartphones τους και έτσι να εμποδιστεί η τεράστια κλοπή που συμβαίνει σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η Google έχει επίσης διορίσει μία ομάδα 30 ατόμων για να ανακτήσει τα κλεμμένα ποδήλατα. Αυτή η ομάδα χρησιμοποίησε πέντε φορτηγά, για να επαναπατρίσουν τα εγκαταλειμμένα ποδήλατα από όλη την πόλη. Μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου του 2017, η Google ανέκτησε περίπου 170 έως 190 ποδήλατα την εβδομάδα – περίπου τα δύο τρίτα αυτών που εξαφανίστηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας