Η HP προειδοποιεί πως οι μπαταρίες των συσκευών της έχουν την τάση να παίρνουν φωτιά

Η HP προειδοποιεί πως οι μπαταρίες των συσκευών της έχουν την τάση να παίρνουν φωτιά

Η HP προειδοποιεί πως οι μπαταρίες των συσκευών της έχουν την τάση να παίρνουν φωτιά.

Η HP ανακοίνωσε την Πέμπτη (4 Ιανουαρίου) την ανάκληση των μπαταριών σε μερικούς από τα notebook και φορητών υπολογιστών της, λόγω του αυξημένου κινδύνου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

«Αυτές οι μπαταρίες έχουν την αρνητική ιδιότητα να υπερθερμαίνονται, δημιουργώντας πυρκαγιά και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και έκρηξη», δήλωσε ο Αμερικανός κατασκευαστής υπολογιστών στην ιστοσελίδα της, που περιέχει και σχετικές λεπτομέρειες για την εθελοντική ανάκληση αυτών των μπαταριών.

Πολλές από αυτές τις μπαταρίες ενσωματωμένες στο εσωτερικό του συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τον πελάτη.

Ο κατάλογος των συσκευών με τις δυνητικά προβληματικές μπαταρίες ιόντων λιθίου περιείχε μοντέλα Probook, Envy, Pavilion, Zbook, Studio G3 και HP 11 που πωλήθηκαν παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

H εταιρεία υπογράμμισε πως σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται oρισμένες μπαταρίες που πωλούνται ως εξαρτήματα αντικατάστασης μέσω της HP ή των εξουσιοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών, αλλά η εταιρεία επιβεβαιώνει πως θα επιληφθεί του θέματος και όλα θα διορθωθούν σύντομα.

Η HP δήλωσε ότι: Ενημερώνουμε τους πελάτες μας πως θα αντικαταστήσουμε τις προβληματικές μπαταρίες εντελώς δωρεάν. Στο μεταξύ, η Αμερικανική εταιρεία τονίζει σε όλους τους πελάτες της που έχουν αυτές τις συσκευές να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μόνο σε “ασφαλή λειτουργία ” που τροφοδοτείται με σύνδεση από την πρίζα, και όχι από τις μπαταρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας