Η Κίνα θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης AI

Η Κίνα θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης AI

Η Κίνα θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης AI.

Το Πεκίνο πρόκειται να δημιουργήσει ένα τεράστιο ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης AI στο δυτικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με το Reuters.

Αναφερόμενος στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Reuters λέει ότι το Πεκίνο σκοπεύει να επενδύσει 2,12 δισ. Δολάρια (13,8 δισ. Γιουάν) για την κατασκευή του κέντρου στην περιοχή Μεντούγκου (ένα προάστιο της πόλης), η οποία θα φιλοξενήσει περισσότερες από 400 επιχειρήσεις.

Ο προγραμματιστής του έργου είναι η Ομάδα Ανάπτυξης Zhongguancun. Η ομάδα θα αναζητήσει συνεργάτες και από ξένα πανεπιστήμια. Το κέντρο προορίζεται να γίνει ένα εργαστήριο AI που δεν θα υπάρχει αντίστοιχο σε κανένα μέρος του πλανήτη .

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία με τεράστιες δυνατότητες εφαρμογής, γι ‘αυτό πολλές από τις κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο αναζητούν τρόπους ανάπτυξης και βελτίωσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ο στόχος της Κίνας είναι να γίνει ο ηγέτης στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας AI έως το 2025, κάτι που φαντάζει εφικτό, αφού οι υπόλοιπες χώρες μέχρι στιγμής δεν κάναμε κάποιο σοβαρό βήμα.

Το Reuters λέει επίσης ότι οι ανταγωνιστικές διαθέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι υψηλές, όσον αφορά την εφαρμογή τεχνολογίας ΑΙ στον στρατό.

Ως χώρα, η Κίνα έχει προβεί σε δραστικές ενέργειες για να βελτιώσει την τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις οικονομικές επενδύσεις που έχει ρίξει σε αυτόν τον τομέα στη τοπική βιομηχανία, δηλαδή από 150 δισεκατομμύρια γιουάν πού σκόπευε να ρίξει έως το 2020, άλλαξε απόφαση και αύξησε το ποσό σε 400 δισεκατομμύρια γιουάν μέχρι το 2025, ούτως ώστενα ενισχύσει την δυναμική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας