Η Hyundai δεσμεύεται να διαθέσει στην αγορά αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2021

Η Hyundai δεσμεύεται να διαθέσει στην αγορά αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2021.

Η Hyundai Motor Co. δήλωσε την Πέμπτη (4 Ιανουαρίου) ότι θα ξεκινήσει την πώληση των πρώτων οχημάτων με αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2021 σε συνεργασία με την Aurora Innovation Inc.

Μέσα σε τρία χρόνια, η Hyundai και η Aurora θα φέρουν τα αυτόνομα οχήματα σε αγορές που μπορούν να λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στις περισσότερες συνθήκες, αν όχι σε όλες, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία από τη Νότια Κορέα δηλώνει υπογράμμισε πως θα καταφέρει να καταστήσει τα οχήματά σε «αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4» κάτι που είναι τρομερά εκπληκτικό, αφού για παράδειγμα στο επίπεδο 5 δεν θα χρειάζεται καν να υπάρχει άνθρωπος μέσα στο αυτοκίνητο για να μετακινηθεί το όχημα

Η Hyundai δεν έχει ακόμη αναφέρει για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί η πρώτη παρτίδα αυτοκατευθυνόμενων οχημάτων, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς, όπως τα αυτοκινούμενα ταξί ή για διαφορές υπηρεσίες παράδοση δεμάτων.

Στην αντίπερα όχθη η General Motors δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι τα αυτοκίνητά της με αυτόνομη οδήγηση θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες και θα έχουν την ικανότητα να παραδίδουν εμπορεύματα σε μεγάλες πόλεις μέχρι το 2019.

Η Aurora ιδρύθηκε από πρώην επικεφαλή του τμήματος τεχνολογίας στη μονάδα αυτόματης οδήγησης της Google, ο οποίος υπήρξε και πρώην επικεφαλής στο Tesla Autopilot και πρώην μηχανικός στην Uber.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της νοτιοκορεατικής εταιρείας, η Hyundai επιδιώκει εταιρικές σχέσεις με διάφορες σοβαρές επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας για να συμβαδίζει με τις αλλαγές σε μια βιομηχανία που μεταμορφώνεται συνεχώς και έχει σαν επίκεντρο τη τεχνητή νοημοσύνη, την αυτόνομη οδήγηση και άλλες τεχνολογίες αιχμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας