Ο CEO της Intel πούλησε μετοχές αξίας 24 εκατ. δολ. μετά την ανακάλυψη σφαλμάτων Meltdown και Specter

Ο CEO της Intel πούλησε μετοχές αξίας 24 εκατ. δολ. μετά την ανακάλυψη σφαλμάτων Meltdown και Specter

Ο CEO της Intel πούλησε μετοχές αξίας 24 εκατ. δολ. μετά την ανακάλυψη σφαλμάτων Meltdown και Specter.

Ο διευθύνων σύμβουλος (αγγλικά: CEO ) της Intel, Brian Krzanick, πώλησε μετοχές της εταιρείας ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο του 2017, αφού έμαθε για το Meltdown και το Specter – τα δύο σχετικά μεγάλα τρωτά σημεία ασφαλείας που επηρεάζουν σχεδόν όλους τους επεξεργαστές (ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου).

Τα σφάλματα Meltdown και Specter, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν στους χάκερς να κλέψουν ένα ευρύ φάσμα ευαίσθητων δεδομένων του χρήστη, δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μετέπειτα από αυτήν την είδηση θορυβήθηκαν όλοι οι κατασκευαστές chip, με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μη φτάνουν, προσπαθώντας να μπαλώσουν τις ευπάθειες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν θα τελειώσει έτσι απλά χωρίς να υπάρξει δικαστήριο κάποια στιγμή.

Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε ότι η πώληση των μετοχών συσχετίστηκε με οποιονδήποτε τρόπο με τα σφάλματα.

«Δεν είχα κάποια έγκυρη πληροφορία που θα με προέτρεπε να προβώ σε πώληση των μετοχών», δήλωσε ο Krzanich. «Η Intel έχει μια πολύ αυστηρή διαδικασία για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται οι μετοχές της εταιρείας». Ο Krzanick εξακολουθεί να κατέχει 250.000 μετοχές της Intel, όπως απαιτείται από τη σύμβαση της εργασίας του.

Η Google ενημέρωσε την Intel για τις αδυναμίες των τσιπ τον Ιούνιο του 2017, και κατά συνέπεια η παρούσα κίνηση υποδεικνύει ότι η επιχείρηση γνώριζε το ζήτημα όταν ο Krzanick είχε προγραμματίσει να πουλήσει τις μετοχές στις 30 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την αναφορά της SEC (Securities and Exchange Commission).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας