Η Intel δέχτηκε 32 αγωγές εξαιτίας του Meltdown και του Specter

Η Intel δέχτηκε 32 αγωγές εξαιτίας του Meltdown και του Specter

Η Intel δέχτηκε 32 αγωγές εξαιτίας του Meltdown και του Specter.

Ενώ η Intel και οι άλλες εταιρείες που επηρεάστηκαν από τα ελαττώματα ασφαλείας Meltdown και Specter αναπτύσσουν διορθώσεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εκμεταλλεύσεων από τους χάκερς, οι πελάτες συνενώθηκαν για να καταθέσουν 32 ξεχωριστές αγωγές εναντίον του chipmaker σχετικά με το πώς χειρίστηκε τα τρωτά σημεία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι ερευνητές της Google ανακάλυψαν τις δύο βασικές ατέλειες ασφαλείας που επηρέασαν σχεδόν όλες τις μάρκες που κατασκευάζουν επεξεργαστές, όπως η Intel, η AMD και η ARM.

Ωστόσο, η Intel ήταν εκείνη που επηρεάστηκε περισσότερο από αυτό το ζήτημα σε σύγκριση με την AMD, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας τόσο στο Meltdown, όσο και στο Spectre. Ωστόσο ο γνωστός κατασκευαστής τσιπ έχει εκδώσει μια σειρά από διορθώσεις και ενημερώσεις για αυτές τις αδυναμίες ασφαλείας, παρόλα αυτά μερικοί χρήστες έπαθαν περισσότερη βλάβη παρά καλό από αυτές τις ενέργειες, αφού στην πραγματικότητα επιβραδύνθηκε το σύστημα των υπολογιστών τους που είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται αναίτια συχνές επανεκκινήσεις.

Οι πελάτες των οποίων τα συστήματα επηρεάστηκαν από τα Meltdown και Specter προέβησαν αμέσως σε αγωγές εναντίον της Intel και πλέον υπάρχουν συνολικά 30 αγωγές κατά της εταιρείας. Ενώ κάποιες από τις αγωγές επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσπάθησε να επιδιορθώσει τα επηρεασμένα τσιπ που κατείχαν οι χρήστες.

Οι άλλες δύο αγωγές που έχουν ασκηθεί εναντίον της Intel είναι ενέργειες κατηγορίας στις οποίες οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Intel παραβίασε τους νόμους περί κινητών αξιών με ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τα προϊόντα ή τους εσωτερικούς ελέγχους. Τρεις από τους μετόχους της εταιρείας διαπιστώθηκε επίσης ότι άσκησαν αγωγές εναντίον των μελών του διοικητικού της συμβουλίου γιατί δεν έλαβαν μέτρα κατά της φερόμενης υπόθεσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel , ο Brian Krzanich πώλησε 889.879 μετοχές για περίπου 39 εκατομμύρια δολάρια στις 29 Νοεμβρίου πριν βγουν στην δημοσιότητα οι ευπάθειες του Meltdown και του Specter και αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι οι μετοχές του πωλήθηκαν σκόπιμα και προφανώς ήταν σίγουρος πως θα προκύψει σοβαρό σκάνδαλο με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η Intel εξακολουθεί να εκδίδει ενημερώσεις για να προστατεύσει τους επεξεργαστές της από εκμεταλλεύσεις που βασίζονται στο Meltdown και Specter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας