ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Intel στοχεύει σε laptop με επεξεργαστές 8ης γενιάς για video editors...

Η Intel στοχεύει σε laptop με επεξεργαστές 8ης γενιάς για video editors και VR

Η Intel στοχεύει σε laptop με επεξεργαστές 8ης γενιάς για video editors και VR.

Η Intel έχει ήδη παρουσιάσει την πρώτη παρτίδα επεξεργαστών με πυρήνα όγδοης γενιάς , οι οποίες απευθύνονται σε χρήστες φορητών υπολογιστών που τους αρέσει να κάνουν επεξεργασία βίντεο ή να τρέξουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Επίσης τα τσιπ φαίνεται να είναι αρκετά καλά και να λειτουργούν αξιόπιστα στα νέα παιχνίδια που έχουν υψηλές απαιτήσεις, όμως ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μέχρι να δοκιμαστούν πολλές φορές για να έχουμε ένα άρτιο συμπέρασμα.

Η Santa Clara, με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι οι μάρκες έχουν 40% καλύτερη απόδοση από τους επεξεργαστές Core της προηγούμενης γενιάς.

Η Intel εκτιμά ότι υπάρχουν 450 εκατομμύρια υπολογιστές που είναι παλαιότεροι από πέντε χρόνια και αυτοί οι νέοι επεξεργαστές είναι δύο φορές ταχύτεροι από αυτούς τους επεξεργαστές 5 ετών, δήλωσε ο Gregory Bryant, ο ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομάδας Computing Client στην Intel. Μια μια δημοσίευση στο blog του.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ότι θα ταιριάζουν σε φορητούς υπολογιστές που έχουν πάχος λιγότερο από 11 χιλιοστά, και θα είναι σε θέση να τρέξουν περιεχόμενο 4K, VR εφαρμογές, και μικτή τεχνολογία πραγματικότητας. Η Bryant δήλωσε ότι η Intel θέλει να κάνει αυτό το είδος τεχνολογίας προσιτό σε όλους, ξεκινώντας από τους επεξεργαστές κινητών που σχεδιάζονται για φορητούς υπολογιστές thin-and-light.

Η Rival Advanced Micro Devices ισχυρίστηκε πρόσφατα πως η ταχύτητα των νέων γρήγορων επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές έρχεται δεύτερη στον ανταγωνισμό, όμως η Intel πιστεύει ότι τα ταχύτερα επερχόμενα τσιπ της για PC θα κερδίσουν τα ταχύτερα της AMD.

Τα αρχικά μοντέλα είναι ισχυρό-δυναμικά, λεπτά, ελαφριά, κάνοντας τους φορητούς υπολογιστές και 2-in1s, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε tablets. Οι επεξεργαστές έχουν τέσσερις πυρήνες, αλλά μερικά μέλη της οικογένειας χαμηλού βαθμού δεν χρησιμοποιούν πλέον υπερήχους.

“Αυτές οι βελτιώσεις ανοίγουν την πόρτα σε πλουσιότερη, πιο συναρπαστική διασκέδαση και μια εμπειρία που είναι βελτιστοποιημένη για απλότητα”, γράφει ο Bryant.

Και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλύτερη. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν να εκτελούν βίντεο 4K UltraHD για έως και 10 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

Εάν επεξεργάζεστε φωτογραφίες, θα μπορείτε να το κάνετε 48 τοις εκατό ταχύτερα στους επεξεργαστές της 8ης γενιάς σε σύγκριση με τους επεξεργαστές Intel που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Η επεξεργασία βίντεο είναι 14,7 φορές πιο γρήγορη από έναν πενταετή υπολογιστή. Έτσι, κάνοντας μία διαδικασία που θα έπαιρνε 45 λεπτά πριν, τώρα να την εκτελεί σε τρία λεπτά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές σε ανάλυση 4K UHD και να χρησιμοποιήσετε το «Thunderbolt 3» με εξωτερικά γραφικά για καλύτερο gaming και VR.

Το πρώτο κύμα των 8ης γενιάς Intel Core machines θα εισέλθουν στην αγορά το Σεπτέμβριο. Περισσότερα από 145 μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με τους νέους επεξεργαστές Core i5 και Core i7.

Επιπλέον, οι 8th Gen Intel Core processors θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στους προσεχείς μήνες, με τους πρώτους επεξεργαστές επιτραπέζιων υπολογιστών να έρχονται το φθινόπωρο, ακολουθούμενοι από επεξεργαστές για εταιρικούς πελάτες και ένα ευρύ φάσμα άλλων επιλογών που έχουν κατασκευαστεί για διαφορετικά τμήματα.

Ωστόσο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η οικογένεια 8ης γενιάς processors θα περιλαμβάνουν μερικά από τα πρώτα τσιπ της Intel με βάση τη διαδικασία παραγωγής των 10 νανομέτρων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166