ΑρχικήGadgetΗ HTC μειώνει την τιμή στο Vive στα $ 600 ως...

Η HTC μειώνει την τιμή στο Vive στα $ 600 ως απάντηση στις εκπτώσεις

Η HTC μειώνει την τιμή στο Vive σε $ 600 ως απάντηση στις εκπτώσεις του Oculus Rift του Facebook.

Προετοιμάζοντας την προσεχή περίοδο των διακοπών, η HTC ανακοίνωσε μόνιμη μείωση των τιμών για τα ακουστικά Vive της εικονικής πραγματικότητας. Από σήμερα, θα μειωθεί από $ 800 σε $ 600.

Η ανακοίνωση έρχεται περίπου ένα μήνα μετά τη μείωση τιμών από το Facebook για τα ακουστικά Oculus Rift και τους Oculus Touch controllers, στα $ 400. Η HTC αναφέρει ότι η κίνηση της δεν οφείλεται στις ενέργειες του Facebook, αλλά μάλλον προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές, οι οποίοι είναι ακόμα αρκετά νέοι στην παρούσα τεχνολογία.

Αν και το υλικό VR θα προβλεπόταν ότι θα δημιουργήσει φέτος 3,6 δισ. Δολάρια, όμως η υιοθέτηση από τους καταναλωτές ήταν πιο αργή από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Τα πρώιμα trailblazers όπως το AltspaceVR έχουν κλείσει και οι νεοσύστατες εταιρίες VR στα έμειναν άκρα του λουτρού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HTC Vive, Dan O’Brien, λέει ότι η μείωση του σημείου τιμής είναι μόνο ένα στοιχείο για την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού που δεν έχει ακόμη εντρυφήσει στο αντικείμενο του VR.

“Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό θα αυξήσει την υιοθέτηση νέων καταναλωτών, θα δημιουργήσει μια πιο ουσιώδες αγορά για δημιουργούς και προγραμματιστές περιεχομένου και θα δημιουργήσει μια ωραία βάση για τους συνεργάτες μας, δίνοντας τους επίκαιρες λύσεις, ούτως ώστε να κάνουν περισσότερα πράγματα μαζί μας το επόμενο έτος, δήλωσε ο O’Brien σε συνέντευξη του.

Εκτός από το σημείο τιμών, O’Brien λέει ότι το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά ποιοτικό. Η προσέγγιση της HTC στην απόκτηση νέων πελατών είναι να τους προσφέρει ένα μήνα δωρεάν της συνδρομητικής υπηρεσίας Viveport . Οι συνδρομητές Viveport επιλέγουν πέντε τίτλους κάθε μήνα από μια βιβλιοθήκη 250 εφαρμογών και παιχνιδιών, όπως το Tilt Brush της Google, το Richie’s Plank Experience και το Everest VR.

Επίσης ,ο O’Brien επισημαίνει πως αναμένεται να κυκλοφορήσουν καινούργιοι τίτλοι εφαρμογών ή παιχνιδιών φέτος ως τα τέλη του 2017.

“Αυτό το έτος στο 4ο τρίμηνο, βλέπουμε για πρώτη φορά το πραγματικό περιεχόμενο τριπλής ποιότητας που έρχεται στην αγορά, με την εισαγωγή του Fallout VR και του Doom VFR “, δήλωσε ο O’Brien, “οπότε τώρα θα δούμε την πραγματοποίηση μεγάλων συνεδρίων IP ανά χρήστη, οι οποίες θα είναι μακράς διαρκείας, και νομίζω ότι θα κάνουν την διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια”.

Το Vive είναι γνωστό για τις δυνατότητές του σε κλίμακα δωματίου, οι οποίες επιτρέπουν στους παίκτες να κινούνται γύρω από έναν εικονικό χώρο, καθώς και περιφερειακά, όπως το Vive Tracker , το οποίο μπορεί να μετατρέπει τα αντικείμενα σε περιφερειακά VR.

Ενώ οι προγραμματιστές είχαν πρόσβαση στο Tracker από τον Μάρτιο του 2017, μια έκδοση καταναλωτών έχει οριστεί να φτάσει στα ράφια στα τέλη του 2017. Με τη μείωση της τιμής του σετ κεφαλών, η HTC ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα είναι πιο πιθανό να ρίξουν κάποια μετρητά σε περιφερειακά όπως το Tracker ή το Vive Deluxe Audio Strap, τα οποία είναι ακουστικά που μπαίνουν στο Vive.

Η Stephanie Llamas, αντιπρόεδρος της έρευνας και στρατηγικής και αναλυτή της βιομηχανίας SuperData Research, αναφέρει ότι η πτώση των τιμών ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να ενθαρρύνει τους νέους καταναλωτές να συρρέουν στο Vive, τουλάχιστον όχι σε μαζική κλίμακα.

“Είναι ακόμα μια δαπανηρή συσκευή που απαιτεί εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, οπότε το κοινό δεν πρόκειται να αλλάξει πάρα πολύ”, δήλωσε η Llamas σε ένα email. “Οι καταναλωτές που αγοράζουν ένα Vive σε χαμηλότερη τιμή τώρα μπορεί να μην είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να το αποκτήσουν, αλλά είναι ακόμα πρώιμοι. Και τώρα πλέον που περισσότεροι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία του VR, καταλαβαίνω ότι αρκετοί άνθρωποι θα μπουν στον πειρασμό να το αγοράσουν”.

Το Vive απαιτεί ένα PC με προδιαγραφές high-end, τα οποία μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα άλλο εμπόδιο για τους υποψήφιους αγοραστές. Ένας υπολογιστής VR-ready πρέπει να είναι επτά φορές πιο ισχυρός από μια κανονική συνέδρια παιχνιδιών, σύμφωνα με το Nvidia .

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο από το λιανοπωλητή ηλεκτρονικών ειδών Newegg δείχνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιφάνεια εργασίας έτοιμη για VR για $ 700, αλλά αυτό απαιτεί την τεχνική τεχνογνωσία. Μια μηχανή off-the-shelf μπορεί να καταλήξει να κοστίζει από $ 1.150 με την Dell Alienware Aurora και $ 2.500 με την HP Omen Χ.

Ο Llamas λέει ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ακουστικά Vive πιθανότατα θα είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν και για τα αξεσουάρ, αφού έχουν ήδη επενδύσει σε αυτό: “Μόλις οι άνθρωποι αγοράσουν μια συσκευή με τιμή $ 600, είναι λιγότερο ευαίσθητοι στα έξοδα των περιφερειακών συσκευών. Η πρώτη επένδυση είναι ήδη μεγάλη, γι ‘αυτό αξίζει να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο για να βελτιώσουμε την εμπειρία”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166