ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Intel συνεργάζεται με το Facebook για τα chips που προορίζονται το...

Η Intel συνεργάζεται με το Facebook για τα chips που προορίζονται το AI

Η Intel συνεργάζεται με το Facebook για τα chips που προορίζονται το AI.

Ο επικεφαλής της Intel, Μπράιαν Κρζάνιτς, δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία του εργάζεται επάνω σε ένα σούπερ super-fast chip σχεδιασμένο ειδικά για τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ο chipmaking γίγαντας συνεργάζεται με το Facebook και άλλους τιτάνες του διαδικτύου που επενδύουν στη τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν την πρώτη σειρά επεξεργαστών επεξεργαστών Nervana Neural Networks προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αναδυόμενης τεχνολογίας, δήλωσε ο Krzanich κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο συνέδριο WSJD Live.

“Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή ενός μετασχηματισμού”, δήλωσε ο Κρζάνιτ ενώ συζητούσε για ποιο λόγο η Intel ποντάρει στην AI.

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι παρόμοια με εκείνη του Internet που ήταν πίσω στη δεκαετία του 1990”.

Τα chips που έχουν σχεδιαστεί για AI πρέπει να χειρίζονται χειροπιαστά τις ποσότητες δεδομένων μέσω εξειδικευμένων αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο.

Οι υπηρεσίες Cloud υπήρξαν εστία για την καινοτομία του AI, οπότε η Intel έχει συνεργαστεί με το Facebook και άλλες εταιρείες σε αυτήν την αρένα για να χτίσουν ένα chip προσαρμοσμένο για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, σύμφωνα με τον Κρζάνιτς.

“Αυτό θα είναι απλά το πρώτο κομμάτι ετούτης της προσπάθειας”, δήλωσε ο Κρζάνιτς. “Έχουμε μια ολόκληρη σειρά προγραμματισμένη γι ‘αυτό, και το Facebook μας βοηθά, μαζί με άλλους, για να πετύχουμε αυτό το βαρυσήμαντο στόχο”.

Σε μια ξεχωριστή δημοσίευση στο ιστολόγιο της Intel, ο Κρζάνιτς δήλωσε πως πιστεύει ότι αυτά τα νέα chips θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν νέες κατηγορίες εφαρμογών για το AI και να συμβάλουν μεταξύ άλλων στη μετατροπή της υγειονομικής περίθαλψης, των κοινωνικών μέσων, των αυτοκινήτων και της πρόβλεψης του καιρού.

Το νέο chip έχει δοκιμαστεί σε διάφορες λειτουργίες για περισσότερα από τρία χρόνια και αναμένεται το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επεξεργαστές.

“Σχεδιάσαμε το NNP Intel Nervana για να μας ελευθερώσει από τους περιορισμούς που επιβάλλονται από το υπάρχον υλικό, το οποίο δεν σχεδιάστηκε ρητά για την AI”, δήλωσε ο Rao.

Η Intel, η οποία επεκτείνεται πέρα ​​από τον πυρήνα των chip των προσωπικών υπολογιστών της σε αυτή την δύσκολη αγορά, και πιστεύει ότι η τεχνολογία της είναι ένας κινητήρας που θα τροφοδοτεί τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοκαθορισμού.

Η Intel ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η τεχνολογία πληροφορικής έχει ήδη εγκατασταθεί στα mini αυτοκίνητα Waymo, καθώς ο γίγαντας chip αναζητά μια ηγετική θέση στο δρόμο για τα αυτόνομα οχήματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166