ΑρχικήΔιαδίκτυοΠροβλέπεται εκρηκτική ανάπτυξη στο 5G, αναφέρει έκθεση

Προβλέπεται εκρηκτική ανάπτυξη στο 5G, αναφέρει έκθεση

Προβλέπεται εκρηκτική ανάπτυξη στο 5G, αναφέρει έκθεση.

Η έκθεση CCS Insight προβλέπει ότι ένα δισεκατομμύριο χρήστες θα χρησιμοποιούν το 5G μέσα στα πρώτα χρόνια της διαθεσιμότητας του στο ευρύ κοινό, με την Κίνα να πρωτοστατεί.

Τα δίκτυα 5G έχουν ρυθμιστεί ώστε να λειτουργούν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη κινητή τεχνολογία ευρυζωνικότητας, βοηθώντας τους χρήστες να κινούνται σε ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

Μια αναφορά από την εταιρεία αναλυτών CCS Insight προέβλεψε μια τεράστια έκρηξη στην ανάπτυξη 5G την εποχή που αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα δίκτυα, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες 5G συνδεδεμένους έως το 2023.

Αυτή η τεράστια ανάπτυξη θα ενθαρρυνθεί ιδιαίτερα από την υιοθέτηση του στην κινεζική αγορά, η οποία θα αντιπροσωπεύει άμεσα τους περισσότερους από τους μισούς χρήστες παγκοσμίως κατά τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, προβλέπει η CCS Insight.

Παρά τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα που επί του παρόντος αγωνίζονται να είναι οι πρώτες χώρες που θα ξεκινήσουν εμπορικά δίκτυα 5G, η έκθεση αναφέρει ότι η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά από πλευράς συνδρομητών.

“Η Κίνα διαδραματίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο 5G από ό, τι έκανε κάποτε στο 4G. Το μέγεθος, η κλίμακα και η οικονομική ανάπτυξη δίνουν στην Κίνα ένα προφανές πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών, αλλά αναμένουμε ότι η ανάπτυξη του δικτύου θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ό, τι στις πρώτες μέρες του 4G», δήλωσε η Marina Koytcheva, μέλος της έρευνας CCS Insight VP.

“Η Κίνα θα κυριαρχήσει στο 5G χάρη στην πολιτική φιλοδοξία της χώρας να οδηγήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την αμείλικτη άνοδο του τοπικού κατασκευαστή Huawei και με το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο οι καταναλωτές έχουν αναβαθμιστεί σε 4G συνδέσεις στο πρόσφατο παρελθόν”.

Η CCS αναφέρει ότι τα ευρωπαϊκά έθνη ίσως χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για να συνδεθούν με τα δίκτυα 5G, ενδεχομένως μέχρι ένα έτος μετά τις αναμενόμενες εκκινήσεις για το 2020. Ωστόσο μέχρι το 2025 οι συνδέσεις 5G θα αποτελέσουν το 99% όλων των ευρυζωνικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Η έκθεση προβλέπει αναμενόμενες 2,6 δισεκατομμύρια συνδρομές μέχρι το 2025, που ισοδυναμεί περίπου με το ένα πέμπτο όλων των κινητών συνδέσεων στο κόσμο.

“Η αδιάκοπη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει την 5G για αρκετά χρόνια έχει προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που προτάθηκαν ως οι κύριοι κινητήριοι μοχλοί υιοθεσίας”, δήλωσε ο Kester Mann, κύριος αναλυτής, της CCS Insight.

“Ορισμένες από αυτές τις μορφές τεχνολογίας θα έρθουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές , όμως όλες θα συνεισφέρουν περίπου το ίδιο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, διότι η ατέρμονη ανάγκη για ταχύτητα και η προφανώς απεριόριστη ζήτηση των καταναλωτών για παρακολούθηση βίντεο θα κυριαρχήσουν στα δίκτυα 5G”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166