ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Intel θα αναδείξει το δίκτυο 5G στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Η Intel θα αναδείξει το δίκτυο 5G στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Η Intel θα αναδείξει το δίκτυο 5G στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Η Intel σχεδιάζει να παρουσιάσει τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης 5G στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 στην PeyeongChang της Νότιας Κορέας τον Φεβρουάριο. Το δίκτυο θα επιδείξει ασύρματες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ανά gigabit ανά δευτερόλεπτο, με βάση το εκκρεμές ασύρματο πρότυπο 5G.

Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί που θα παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι σε θέση να δημοσιεύσουν όλες τις selfies και τα βίντεο που θέλουν σε ταχύτατους χρόνους. Το 5G υπόσχεται να διακόψει τις ενσύρματες συνδέσεις στο Internet, όπως η υπηρεσία καλωδιακής τηλεόρασης, το μόντεμ, οι ενσύρματες τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Πρακτικά σημαίνει ότι το ελπιδοφόρο 5G θα βοηθήσει τον κόσμο να παίζει παιχνίδια και και να παρακολουθεί ζωντανά βίντεο σε ασύρματο δίκτυο χωρίς να χρειαστεί να πληρώνουν μεγάλα ποσά ή να επιβραδύνει το δίκτυο δεδομένων του.

«Καθώς η κινητικότητα εξελίσσεται πέρα από το smartphone, το 5G γίνεται ένας από τους κυριότερους μετασχηματισμούς στην τεχνολογία που είναι πιθανό να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Sandra Rivera, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της πλατφόρμες δικτύου του Ομίλου της Intel, σε μια δημοσίευση στο blog του . “Θα φέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, τεράστιες δυνατότητες υπολογιστών και γρήγορη πρόσβαση στο σύννεφο μαζί για πρώτη φορά”.

Η Intel είναι ένας από τους χορηγούς των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και συνεργάζεται με την KT της Νότιας Κορέας για να προσφέρει ένα ευρύ δίκτυο 5G σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό θα απαιτήσει πρόοδο στη δικτύωση, την τεχνολογία των πελατών και το cloud. Εκτός από την ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σε ταχύτητες gigabit plus, η 5G υπόσχεται επίσης εξαιρετικά χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξαλειφθούν οι σύντομες καθυστερήσεις στις αλληλεπιδράσεις για πράγματα όπως τα παιχνίδια και το περιεχόμενό του.

Η Intel και η KT θα παρουσιάσουν το 5G σε ένα εκθεσιακό περίπτερο στο Ολυμπιακό Πάρκο Gangneung, στο Gwanghwamoon, στη Σεούλ και σε άλλους ολυμπιακούς χώρους στην Κορέα, ούτως ώστε να το δοκιμάσει ο κόσμος. Η Intel ανταγωνίζεται ισχυρές εταιρείες όπως η Qualcomm για τη δημιουργία τσιπ για υπηρεσίες 5G.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166