Η Intel θα προσφέρει συνολικά $ 250.000 στους κυνηγούς σφαλμάτων

Η Intel θα προσφέρει συνολικά $ 250.000 στους κυνηγούς σφαλμάτων

Η Intel θα προσφέρει συνολικά $ 250.000 στους κυνηγούς σφαλμάτων (bug bounty).

Η Intel ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα γενναιοδωρίας σε όσους βρίσκουν σφάλματα και τρωτά σημεία, παρόμοια με το Spectre και Meltdown.

Εκείνοι που θα καταφέρουν να εντοπίζουν αυτού του είδους τα ζητήματα θα ανταμείβονται με ένα μέρος από τα 250.000 δολάρια, επίσης σε μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Intel αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα γενναιοδωρίας δεν είναι πλέον απλά μια πρόσκληση, αλλά κάτι παραπάνω.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές θα μας επιτρέψουν να συμμετάσχουμε ευρύτερα στην ερευνητική κοινότητα στον τομέα της ασφάλειας, με την προοπτική να παράσχουμε σπουδαία κίνητρα στους συμμετέχοντες για μια συντονισμένη προσπάθεια που θα βοηθήσει στην προστασία των πελατών μας και των δεδομένων τους», δήλωσε ο Rick Echevarria, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ασφάλειας των πλατφορμών της Intel. στην ανάρτηση ιστολογίου .

Το Specter και Meltdown είναι τρωτά σημεία εντοπίστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου και αποκαλύφθηκε ότι επηρεάζουν ουσιαστικά κάθε υπολογιστική μηχανή που υπάρχει σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει smartphones, υπολογιστές, διακομιστές, tablet. Επιπλέον μια επίθεση μέσω αυτών των τρωτών σημείων θα μπορούσε να οδηγήσει τα θύματα να χάσουν προσωπικά τους δεδομένα.

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές chip, συμπεριλαμβανομένων των ARM, Intel και Qualcomm, έσπευσαν αμέσως να διαθέσουν ένα patch για να προστατεύσουν τους χρήστες τους, αλλά η διαδικασία επιδιορθώσεων δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας