Η Microsoft πρόσθεσε την ανίχνευση Meltdown και Specter στο Windows Analytics

Η Microsoft πρόσθεσε την ανίχνευση Meltdown και Specter στο Windows Analytics

Η Microsoft πρόσθεσε την ανίχνευση Meltdown και Specter στο Windows Analytics.

Η Microsoft έχει προσθέσει έναν ανιχνευτή για τα ευπάθειες Specter και Meltdown στο εργαλείο του Windows Analytics για τους διαχειριστές συστήματος.

Η ενημέρωση θα επιτρέψει στους sysadmins να δουν αν τα τρέχοντα patches σε Spectre / Meltdown έχουν βλάβες στο σύστημα. Θα τους επιτρέψει επίσης να απενεργοποιήσουν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα, σε περίπτωση που πράγματι έχουν κακή συμπεριφορά.

Ο έλεγχος προστασίας του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού θα σας ενημερώνει εάν το antivirus σας δεν είναι συμβατό με το patch.

Προς το παρόν, το εργαλείο μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του υλικολογισμικού σε όλα τα μοντέλα της Intel, κάτι το οποίο θεωρείται μία πολύ θετική ενέργεια για τους κατόχους συσκευών αυτής της εταιρείας.

Τα ευρήματα Spectre και Meltdown εντοπίστηκαν πριν λίγους μήνες έτους και ειπώθηκε από εμπειρογνώμονες ότι επηρεάζουν σχεδόν κάθε συσκευή που διατίθεται σήμερα στο εμπόριο, ακόμη και για τις παλαιότερες, επιτρέποντας στους εισβολείςνα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, γεγονός που ώθησε όλους τους μεγάλους κατασκευαστές να βιαστούν να βρουν μια λύση, ούτως ώστε να καταλαγιάσει το σκάνδαλο που βγήκε στην επιφάνεια και είχε ως αποτέλεσμα να αναστατωθεί ο κόσμος.

Η AMD, η Intel, η ARM και η Qualcomm είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που επηρεάστηκαν από αυτό το ζήτημα ασφάλειας και οι οποίες εξέδωσαν ένα patch για να μετριάσουν τη ζημιά , ωστόσο αυτά τα μπαλώματα έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Μερικοί υπολογιστές μπλοκάρουν ολόκληρο το σύστημα, κλείνοντας τα και οδηγώντας στα σε ατέλειωτες επανεκκινήσεις, ενώ παρατηρήθηκε σε κάποιους άλλους ό,τι επιβραδύνθηκε η απόδοσή τους. Όλα αυτά τα πράγματα οδήγησαν σε αγωγές και μηνύσεις εναντίον των εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας