Η Κίνα σκοπεύει να απαγορεύσει τις ανταλλαγές Bitcoin

Η Κίνα σκοπεύει να απαγορεύσει τις ανταλλαγές Bitcoin.

Εάν αναρωτιέστε γιατί η τιμή του Bitcoin μειώθηκε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά (βάσει ρυθμού πάντα) στρέψτε την προσοχή σας προς την Κίνα.

Διάφορες εκθέσεις υποστηρίζουν ότι η Κίνα εκπονεί επί του παρόντος ένα νέο ψήφισμα το οποίο θα απαγορεύσει τις ανταλλαγές Bitcoin στη χώρα. Με την Κίνα να κατατάσσεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία στον κόσμο,θεωρείται η πρώτη δύναμη σε ανταλλαγές Bitcoin στον κόσμο , και προφανώς δεν είναι περίεργο πως ετούτη η απόφαση συνέβαλε δραστικά στη μείωση της τιμής του κρυπτό-νομίσματος.

Το το κρυπτο-νόμισμα έχασε περίπου $ 500 σε αξία από τότε που οι πληροφορίες άρχισαν να κυκλοφορούν, σπέρνοντας τον πανικό σε όσους έχουν στην κατοχή τους πληθώρα τέτοιων νομισμάτων, που σημαίνει πρακτικά πως αν έχεις 100 στο ηλεκτρονικό σου πορτοφόλι, έχασεε σε μία νύχτα 50.000 δολάρια, δεν τα λες και λίγα.

Το αστείο είναι ότι κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα εάν όλα αυτά είναι μια φάρσα ή αν πραγματικά θα συμβούν οι εξαγγελίες, κι αν τελικά εφαρμοστούν σίγουρα θα περιμένουμε μία νέα υποτίμηση που δεν θα έχει προηγούμενο.

Οι χρηματιστηριακές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Okcoin και Huobi, έχουν ήδη πει ότι δεν έλαβαν προειδοποιήσεις από την κινεζική κυβέρνηση και ότι η επιχείρηση είναι η συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα, όμως αυτές οι δηλώσεις έχουν περισσότερο καθησυχαστικό χαρακτήρα, παρά αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Η παραπληροφόρηση με στόχο τη μείωση της αξίας του των κρυπτό-νομισμάτων δεν είναι σπάνια, πριν από δύο μήνες ξεκίνησε η φήμη ότι ο ιδρυτής της Ethereum Vitalik Buterin πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα , μειώνοντας την αξία του Ethereum κατά περισσότερο από $ 100.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε τα ICO – ταμείο επενδυτικών προσφορών- πριν από ένα μήνα περίπου, στέλνοντας τα κρυπτονομίσματα στο καναβάτσο, διότι ήταν αρκετοί εκείνοι που ήθελα να στήσουν μία επιχείρηση γύρω από το νόμισμα.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί Τροφίμων έχουν χαρακτηρίσει το Bitcoin και τους άλλους ομολόγους του ως παράνομα και πώς που δεν επιτρέπεται καμία συναλλαγή με αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον οι ρυθμιστικές αρχές αρκετών χωρών ζητάνε από τους πολίτες τους που έθεσαν τα χρήματα σε αυτόν τον τρόπο επένδυσης να επιστρέψουν στις κανονικές συνήθειες, επειδή κρύβει πολλούς κινδύνους απώλειας χρημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας