ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΗ Spotify δέχθηκε αγωγή $ 1,6 δισ. γιατί μεταδίδει μουσική χωρίς άδεια

Η Spotify δέχθηκε αγωγή $ 1,6 δισ. γιατί μεταδίδει μουσική χωρίς άδεια

Η Spotify δέχθηκε αγωγή $ 1,6 δισ. γιατί μεταδίδει μουσική χωρίς άδεια.

Ο γίγαντας της online streaming μουσικής, η Spotify δέχθηκε μία απρόσμενη αγωγή ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού κατηγορήθηκε ότι προσέφερε στους χρήστες της πρόσβαση σε τραγούδια χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Wixen Music Publishing ισχυρίζεται ότι η Spotify προσέφερε χιλιάδες τραγούδια από καλλιτέχνες όπως ο Neil Young, οι Doors και ο Tom Petty χωρίς την άδεια των εκδοτών μουσικής.

Ο Wixen ζητάει αποζημίωση από την Spotify επειδή η εταιρεία κερδοσκοπεί κάνοντας κατάχρηση υλικού που δεν της ανήκει, προσθέτοντας ότι ούτε καν μπήκε στον κόπο να ζητήσει άδεια από τον εκδότη.

Η Wixen Music Publishing κατέθεσε την αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, διότι η υπόθεση μπορεί να τραβήξει αρκετά χρόνια έως ότου επιλυθεί, προφανώς γιατί κανένα δικαστήριο δεν βγάζει την τελική απόφαση μέσα σε λίγο καιρό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουηδική εταιρεία αντιμετώπισε τέτοιου είδους παρόμοια νομικά προβλήματα σχετικά που σχετίζεται με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία πλήρωσε 43 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει μια δίκη που περιείχε παρόμοιες κατηγορίες.

Αρκετοί καλλιτέχνες ανά την υφήλιο διαμαρτύρονται τακτικά (όχι αδικαιολόγητα) ότι οι εταιρείες online streaming έχουν μειώσει ριζικά τα έσοδά τους από τα δικαιώματα των τραγουδιών τους.

Παρόλο που η Spotify αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο ανταγωνισμό, όπως από την Apple Music, παρόλα αυτά γνώρισε ανάπτυξη της τάξεως 20% το προηγούμενο έτος και τώρα εκτιμάται πώς η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται περίπου στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με αναφορές, Spotify σκοπεύει να εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2018.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166