ΑρχικήΟικονομίαΗ Κίνα υποσκάπτει τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω των ψηφιακών νομισμάτων

Η Κίνα υποσκάπτει τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω των ψηφιακών νομισμάτων

Η Κίνα υποσκάπτει τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω των ψηφιακών νομισμάτων.

Η κίνηση της Κίνας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει ρητά τις προσφορες χρηματοδοτήσεων (ICO) προκάλεσε χάος στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα μέσω του νέου συστήματος άντλησης κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ραγδαία υποτίμηση του Bitcoin και να προκληθεί χάος στα καλά καθούμενα.

Η Κίνα υποσκάπτει τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω της εισαγωγής ψηφιακών νομισμάτων που βασίζονται σε συμβολικά σήματα και στοχεύει τους ICO σε μια αγορά η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα φέτος, γνωρίζοντας τεράστιες οικονομικές διακυμάνσεις.

Παρόλα αυτά μέχρι πριν μία εβδομάδα το Bitcoin έφτασε σε ιστορικό υψηλό ξεπερνώντας τα 3.000 δολάρια, αλλά ταυτόχρονα με την παρούσα είδηση έθεσε φόβους για μια πιθανή φούσκα..

“Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη φούσκα dotcom του 2000”, δήλωσε ένας συνεργάτης σε ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Σαγκάη, που δεν ήθελε να ονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος. “Υπάρχουν πολλές εταιρείες που συγκεντρώνουν πολλά χρήματα για όχι πολύ καλές ιδέες, και τελικά θα εξαλειφθούν. Αλλά ακόμη και μετά από το φαινόμενο του dotcom πήραμε ένα γερό μάθημα όλοι εμείς που σχετιζόμαστε με ζητήματα οικονομικής φύσεως”.

“Ένας από τους λόγους που επέβαλαν την απαγόρευση οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ήταν ότι ο πυρετός του ICO επεκτάθηκε πέρα ​​από την παραδοσιακή κοινότητα κρυπτογράφησης. Ετούτη η ενέργεια ήταν μια προσπάθεια να προληφθούν ενδεχόμενες κακές επιπτώσεις πριν από την είσοδο σε μια πολύ ευρύτερη μαζική αγορά στην χώρα “, δήλωσε ο προαναφερόμενος.

Οι επενδυτές στην Κίνα συνέβαλαν έως και 2,6 δισεκατομμύρια γιουάν (394 εκατομμύρια δολάρια) στα κρυπτό-νομίσματα μέσω των ICO από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια κρατική έκθεση των μέσων ενημέρωσης επικαλούμενη την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα δεδομένα τεχνολογίας χρηματοοικονομικής ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Το πιο αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι ρυθμιστικές αρχές Κίνας για να αναφέρουν το γεγονός της απαγόρευσης οργάνωσαν μία εκδήλωση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και προσέλκυσε ένα διαφορετικό πλήθος, συμπεριλαμβανομένων των γιαγιάδων, με όλο το σεβασμό προς την τρίτη ηλικία.

Η διαφημιστική εκστρατεία και η επακόλουθη καταστολή συνέβησαν καθώς η Κίνα επικεντρώνεται στην οικονομική και κοινωνική σταθερότητα πριν από το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται κάθε πενταετία.

Το Πεκίνο διεξάγει επίσης μια ευρύτερη εκστρατεία κατά της δόλιας συλλογής κεφαλαίων και των κερδοσκοπικών επενδύσεων, τις οποίες οι αναλυτές αποδίδουν στην υπανάπτυκτη χρηματοοικονομική νομοθεσία της Κίνας και την έλλειψη νόμιμων επενδυτικών επιλογών.

Ενώ αρκετές νεοσύστατες εταιρείες δήλωσαν ότι η φρεσκάδα είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και είχαν αναμείνει ότι το Πεκίνο θα ενεργήσει κάπως έτσι, ανέφεραν ότι η κίνηση της περασμένης εβδομάδας πανικοβάλλενε τους επενδυτές και προκάλεσε σύγχυση.

Ο Μι Huijin, για παράδειγμα, δήλωσε ότι είχε μόλις βγει από το τρένο στη Σαγκάη, αφού έκλεισε μια συμφωνία για την έναρξη του blockchain του Singpay και όταν ενεργοποίησε το τηλέφωνό του, έλαβε μία πλημμύρα μηνυμάτων σχετικά με την απαγόρευση. Κάλεσε τον οικοδεσπότη μιας δημοφιλούς εκπομπής που βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση εκείνη τη στιγμή για να ηρεμήσει τους οπαδούς του σε μια εκπομπή 40 λεπτών, λέγοντας:

“Κανείς δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ένοχοι, οπότε μη φοβάστε; “, δήλωσε στους περίπου 800.000 θεατές. “Μετά την αναθεώρηση των κανονισμών, η ζωή συνεχίζεται όπως ήταν πριν.”

Η θέση της Κίνας – η οποία διαφέρει από τα άλλα κράτη, η οποία λέει ότι οι ICO μπορούν να είναι τίτλοι και επομένως υπόκεινται σε ρυθμίσεις – εντούτοις το θέμα παραμένει ανοιχτό στην ερμηνεία.

Ο Χου Μπιν, αναπληρωτής διευθυντής του χρηματοπιστωτικού ινστιτούτου της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας, ένα ίδρυμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κρατικό συμβούλιο ή το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ότι αυτή είναι μια «στάση επίπληξης των ICO και όχι μια απαγόρευση». σταματάμε απλώς τις παράνομες ICO.

Ο Hu δήλωσε ότι η Κίνα έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει πραγματική ζήτηση για ICO, αλλά θέλει να αποτρέψει τη χρήση τους για κερδοσκοπία.

“Είναι εντελώς σωστό για την κινεζική κυβέρνηση να επιδιώξει την προστασία των καταναλωτών και να αποτρέψει την απάτη, αλλά περιορίζει την άντληση κεφαλαίων σε ένα συγκεκριμένο τομέα χρηματοδότησης … είναι να αγνοήσει την τεράστια κοινωνική αξία που μπορεί να παρουσιάσει η τεχνολογία blockchain”, δήλωσε ο Alex Bessonov του BitClave , μια μπλοκ αλυσίδα που εδρεύει στο Σίλικον Βάλεϊ, η οποία, όπως είπε, τώρα αποθαρρύνει τους κινέζους επενδυτές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166