ΑρχικήΕφαρμογέςWhatsApp: Ο συνιδρυτής της, Brian Acton, εγκαταλείπει την εταιρεία.

WhatsApp: Ο συνιδρυτής της, Brian Acton, εγκαταλείπει την εταιρεία.

WhatsApp: Ο συνιδρυτής της, Brian Acton, εγκαταλείπει την εταιρεία.

Ο συνιδρυτής της WhatsAp, Brian Acton, σχεδιάζει να εγκαταλείψει την εταιρεία που συνέβαλε στη δημιουργία του. Ο Acton περιέγραψε το κίνητρό του να εγκαταλείψει το WhatsApp σε μια δημοσίευση στο Facebook το βράδυ της Τρίτης. Ο Acton θα εγκαταλείψει επισήμως την εταιρεία τον Νοέμβριο και θα μεταβιβάσει τις ευθύνες του σε άλλους μηχανικούς της εταιρείας.

Μια πηγή που είναι καλά ενημερωμένη με το θέμα, δήλωσε τα εξής:

“Αποφάσισα να ξεκινήσω μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που επικεντρώνεται στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, της τεχνολογίας και τις επικοινωνίες”, έγραψε ο Acton. “Είναι κάτι που το σκεφτόμουν για αρκετό καιρό και τώρα είναι καιρός να να επικεντρωθώ στο όνειρό μου και να το κάνω πράξη. Θα έχω περισσότερα να μοιραστώ με τον κόσμο τους επόμενους μήνες”.

Η Forbes εκτιμά ότι η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων του Acton ανέρχεται σε 6,5 δισ. Δολάρια. Ο Acton ήταν υπεύθυνος για την ομάδα μηχανικών της εταιρείας, σύμφωνα με τον Recode .

Το 2009, ο Acton ξεκίνησε το WhatsApp με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jan Koum. Με την πάροδο των ετών, η WhatsApp έγινε μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές συνομιλίας στη Γη, η οποία σήμερα έχει 1.3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 1 δισεκατομμύριο ημερησίως ενεργούς χρήστες. Το 2014, η WhatsApp πωλήθηκε στο Facebook για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια .

Αφήνει την εταιρεία μία εβδομάδα μετά την έναρξη των προσπαθειών δημιουργίας εσόδων από το WhatsApp, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας, το παρόν σχέδιο επικεντρώνεται στη σύνδεση επιχειρήσεων με τους χρήστες του WhatsApp . Η εταιρεία που ανήκει στο Facebook εισέρχεται δυναμικά σε αυτό το χώρο για να συνδέει τις επιχειρήσεις και τους πελάτες στις εφαρμογές συνομιλίας, καθώς οι αντίπαλοι όπως το Twitter, το Skype, το iMessage της Apple και το Facebook Messenger προσπαθούν να κάνουν το ίδιο.

Η WhatsApp είναι μια εταιρεία που δεσμεύτηκε να μην πουλήσει ποτέ διαφημίσεις, διότι προφανώς θα υποβάθμιζε το προϊόν τους, ωστόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg έχει αναφερθεί στη δυνατότητα διαφήμισης για την εφαρμογή συνομιλίας σε συζητήσεις που είχε με οικονομικούς αναλυτές αυτό το καλοκαίρι . Το Facebook Messenger ξεκίνησε μερικές διαφημίσεις στην αρχική του σελίδα τον Ιούλιο .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166