ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την ανωνυμία στο διαδίκτυο

Η Κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την ανωνυμία στο διαδίκτυο

Η Κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Το κομμουνιστικό καθεστώς θέλει να έχει υπό τον πλήρη έλεγχο τους πολίτες της χώρας της και αυτός είναι ένας τρόπος να τα καταφέρει.

Η τελευταία κίνηση προς την επίτευξη αυτού του στόχου ήρθε την Παρασκευή, όταν ο κυβερνητικός οργανισμός (CAC) δημοσίευσε μια επισκόπηση των νέων κανόνων που υπαγορεύουν ότι οι ανώνυμοι χρήστες δεν μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Αλλάζει άρδην η κατάσταση με τους νέους κανονισμούς.

Οι κανόνες έχουν ανακοινωθεί από το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών για το Ίντερνετ της Κίνας και αναμένεται να ενισχυθούν από παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο Internet.

Απαιτούν, μεταξύ άλλων , να εποπτεύουν και να διαχειρίζονται τις κοινότητές τους, έτσι ώστε να μην παράγονται ή να διαδίδονται απαγορευμένες πληροφορίες (είτε από αυτούς είτε από τους χρήστες) και να διασφαλίζεται ότι οι πληροφορίες του χρήστη που συνδέονται με κάθε λογαριασμό είναι αυθεντικές και καλά προστατευμένες .

Απαγορευμένες πληροφορίες.

Στην ενότητα αυτή, οι “απαγορευμένες πληροφορίες και περιεχόμενο ” περιλαμβάνουν και ορίζονται τα παρακάτω:

  • Που αφορούν τις αρχές του κινεζικού συντάγματος.
  • Που βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
  • Υποκίνηση εθνικού μίσους, εθνικών διακρίσεων και υπονόμευσης της εθνικής ενότητας.
  • Υπονομεύει τις εθνικές θρησκευτικές πολιτικές, προάγει τις λατρείες και τις φεουδαρχικές δεισιδαιμονίες.
  • Φήμες που διαταράσσουν την κοινωνική τάξη και καταστρέφουν την κοινωνική σταθερότητα.
  • Ακεραιότητα, πορνογραφία, τυχερά παιχνίδια, βία, δολοφονία, τρομοκρατία ή συνέργεια σε έγκλημα.
  • Προσβάλλουν ή συκοφαντούν και παραβιάζουν τα δικαιώματά των συμπολιτών τους.
  • Οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο απαγορεύεται από νόμους και διοικητικούς κανονισμούς.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Η Κίνα αναλαμβάνει δράση για να ενισχύσει τον έλεγχο του διαδικτύου.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να συνδέσει κινητές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες και αλληλεπίδραση με πραγματικές ταυτότητες για πολλά χρόνια, ούτως ώστε να εξαλειφθεί η ανωνυμία.

Το 2010, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας άρχισε να απαιτεί από τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα όταν λαμβάνουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Το 2014, η άνοδος της δημοτικότητας των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat (και των κινητών πληρωμών και των ειδήσεων) του Tencent έχει οδηγήσει στην απαίτηση να παρέχουν οι χρήστες το πραγματικό τους όνομα εάν θέλουν να ανοίξουν ή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους. Άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων έπρεπε επίσης να κάνουν το ίδιο.

Το 2016, η κυβέρνηση απαίτησε από όλα τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως τα Alipay και WeChat Pay της Alibaba οι χρήστες να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους με μια τραπεζική κάρτα ή να παράσχουν πληροφορίες που θα αποκάλυπταν την πραγματική τους ταυτότητα.

Η επιτυχία όλων αυτών των προσπαθειών ήταν ανάμεικτη, αλλά προφανώς αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να συνεχίσει να προσπαθεί να επιβάλει “εγγραφή πραγματικού ονόματος” για ψηφιακούς λογαριασμούς κάθε είδους.

Επίσης, νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση φέρεται να δήλωσε στις κρατικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2018 θα πρέπει να εμποδίσουν τους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δίκτυα VPN.

Εν ολίγοις. όλος ετούτος ο σαματάς συμβαίνει για να μην μπορούν οι πολίτες να βάλουν σε κίνδυνο τις υποτιθέμενες αξίες του έθνους. Αυτές τις ενέργειες στο δυτικό πολιτισμό τις ονομάζουμε λογοκρισία και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παραβίαση της δημοκρατίας στην Κίνα έχει γίνει πλέον συνήθειο και ο κόσμος είναι αναγκασμένος να ακολουθεί τις κυβερνητικές διαταγές σαν ευαγγέλιο, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ή να διαδηλώσει, αφού έτσι επιτάσσει το σύστημα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166