ΑρχικήΥπολογιστέςΟι VMware και AWS ξεκινούν κοινή υπηρεσία cloud ολοκληρωμένη

Οι VMware και AWS ξεκινούν κοινή υπηρεσία cloud ολοκληρωμένη

Οι VMware και AWS ξεκινούν κοινή υπηρεσία cloud ολοκληρωμένη, σταματώντας την έκδοση beta.

Οι πελάτες VMware που θέλουν να εκτελούν το φόρτο εργασίας τους στο cloud χωρίς να αφήνουν πίσω τους το λογισμικό που γνωρίζουν, έχουν στη διάθεσή τους μια νέα υπηρεσία. Αυτό το εξαιρετικό πάντρεμα συνεργασίας είναι πλέον γενικά διαθέσιμο στους χρήστες.

Οι διαχειριστές θα είναι σε θέση να πληρώσουν την VMware για την εκτέλεση εφαρμογών στο AWS χρησιμοποιώντας το Software-Defined Data Center, το οποίο περιλαμβάνει το εργαλείο διαχείρισης vSphere. Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι παρέχει ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο συνεπές μεταξύ των κέντρων δεδομένων εντός του χώρου και του cloud, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες ένα γρήγορο τρόπο για τον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών τους.

Ένα από τα βασικά οφέλη για τους πελάτες και τις εταιρείες που εμπλέκονται είναι ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλήρη σουίτα υπηρεσιών cloud AWS εκτός από την εκτέλεση των εφαρμογών τους χρησιμοποιώντας το λογισμικό VMware. Αυτό σημαίνει επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις εργασίες τους σε υπηρεσίες όπως το AWS Lambda χωρίς να μετακινούν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους εκτός λογισμικού που συνηθίζουν.

Βραχυπρόθεσμα, είναι μία κατάσταση win-win για το AWS και το VMware. Η VMware προσφέρει στους πελάτες της μια διαδρομή προς το cloud χρησιμοποιώντας τη στοίβα των υπηρεσιών της, καθώς οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού των εφαρμογών και οι συνολικές τάσεις υπολογισμών μετατοπίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το AWS πλέον μπαίνει ισχυρότερο στο χώρο των υβριδικών cloud που θα του δώσει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά την Microsoft Azure και την IBM.

Οι πελάτες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την προσφορά VMware Cloud στην AWS. Πάνω από 1.000 πελάτες ζήτησαν πρόσβαση στο ιδιωτικό beta, το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία πέρυσι . Από εκείνους που ζήτησαν, μόνο οι 50 είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Η τρέχουσα υποδομή στο AWS μέσω του VMware κοστίζει 8.3681 δολάρια ανά κεντρικό υπολογιστή ανά ώρα στην περιοχή Amazon’s Oregon. Κάθε κεντρικός υπολογιστής περιλαμβάνει συνολικά 36 πυρήνες CPU σε 2 CPU, 512 GiB μνήμης RAM (1 GiB είναι περίπου 1.074 GB) και τοπική αποθήκευση flash. Οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον τέσσερις κεντρικούς υπολογιστές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Η VMware σχεδιάζει επίσης να προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διατηρούν χωρητικότητα για ένα ή τρία χρόνια, σε αντάλλαγμα για εξοικονόμηση 30 ή 50 τοις εκατό σε σχέση με την τιμή κατά παραγγελία, αντίστοιχα. Όλη αυτή η τιμολόγηση δεν υπολογίζει το εύρος ζώνης δικτύου ή το κόστος IP, τα οποία χρεώνονται ξεχωριστά σύμφωνα με την υπάρχουσα τιμολόγηση της Amazon.

Η σύνδεση σε on-premises assets εντός του χώρου σε περιβάλλον VMware Cloud στο περιβάλλον AWS απαιτεί το λογισμικό διαχείρισης vSphere 6.0, το οποίο ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα πρέπει ήδη να διαθέτουν λογισμικό συμβατό με τη νέα υπηρεσία cloud.

Η ανακοίνωση έρχεται ως μέρος του τεράστιου συνεδρίου VMworld της VMware στο Λας Βέγκας, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε πλήθος άλλων ειδήσεων. Μεταξύ των νέων προσφορών είναι μια υπηρεσία VMware Discovery που επιτρέπει στους διαχειριστές πληροφορικής να αναζητούν και να εντοπίζουν φορτία υπολογιστών σε πολλαπλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων cloud.

Το VMware Network Insight θα επιτρέψει στις εταιρείες να αναλύσουν καλύτερα την επισκεψιμότητα σε όλο το δίκτυό τους σε ιδιωτικά και δημόσια περιβάλλοντα cloud, ενώ το VMware Cost Insight θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις δαπάνες τους σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166