ΑρχικήΟικονομίαΗ κοινοπραξία USC διευθύνεται πλέον από τον πρώην διευθυντή της Deutsche Bank

Η κοινοπραξία USC διευθύνεται πλέον από τον πρώην διευθυντή της Deutsche Bank

Η κοινοπραξία USC διευθύνεται πλέον από τον πρώην διευθυντή της Deutsche Bank, το Rhomaios Ram.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Rhomaios Ram έχει διοριστεί ως εκτελεστικό μέλος του Utility Consortium Settlement Coin Consortium.

Η κοινοπραξία USC στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών χρημάτων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες. Η τεχνολογία, που αναπτύσσεται από την Clearmatics, ψηφιοποιεί πολλές από τις ιδιότητες των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας σε ένα κατανεμημένο χώρο και έχει ως στόχο να ενισχύσει σημαντικά την τρέχουσα διαδικασία εκκαθάρισης και διακανονισμού μεταξύ ιδρυμάτων και αντισυμβαλλομένων.

Ο Ram συμμετέχει καθώς η κοινοπραξία επιδιώκει να επεκτείνει τη συμμετοχή των μελών της από τα πέντε στα έντεκα άτομα. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε με τους Clearmatics και την UBS, αργότερα προσέλκυσε την BNY Mellon, την Deutsche Bank, και την Santander and brokerage ICAP. Οι πιο πρόσφατοι συνεργάτες είναι η Barclays, η Credit Suisse, η καναδική Imperial Bank of Commerce, η HSBC, η MUFG και η State Street.

Ως εκτελεστικό μέλος της κοινοπραξίας, ο Ram θα ηγηθεί της εταιρίας εκμετάλλευσης της κοινοπραξίας, η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελεί τμήμα της Clearmatics για την επόμενη φάση της ανάπτυξης.

Ο Robert Sams, Διευθύνων Σύμβουλος της Clearmatics, δήλωσε: “Ο Rhomaios φέρνει το πάθος για την τεχνολογία μετασχηματισμού και τον πλούτο της εμπειρίας της αγοράς στο Project USC, είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε ως μέλος της ομάδας και μας οδηγεί προς το μέλλον μέσω αυτού του έργου”.

Στην Deutsche Bank, ο Ram πέρασε πάνω από 22 χρόνια σε διάφορους ρόλους, μεταξύ των οποίων ως επικεφαλής head of transaction banking για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ως επικεφαλής head of electronic distribution for global markets και European head of currencies and commodities. Πιο πρόσφατα πέρασε τον χρόνο του συμβουλεύοντας διάφορες εταιρίες fintech.

Η κοινοπραξία USC βρίσκεται σε συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες και τις ρυθμιστικές αρχές και στοχεύει στην “περιορισμένη μετάβαση” στο τελευταίο τετράμηνο του 2018.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166