Η McAfee λέει όχι στις κυβερνήσεις για επιθεώρηση του λογισμικού της

Η McAfee λέει όχι στις κυβερνήσεις για επιθεώρηση του λογισμικού της

Η McAfee λέει όχι στις κυβερνήσεις για επιθεώρηση του λογισμικού της.

Η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας McAfee ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει πλέον στις κυβερνήσεις να ελέγχουν και να κάνουν αναθεώρηση στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού της, καθώς αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσεων ή τρωτών σημείων που θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσική κυβέρνηση έχει αρχίσει να θέτει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας που λειτουργούν στη χώρα και έχει φτάσει μέχρι και να απαιτήσει να υποβάλουν τον πηγαίο κώδικα για αναθεώρηση .

Οι ίδιες οι κριτικές διεξάγονται από ρωσικές εταιρείες σε ασφαλείς εγκαταστάσεις που συχνά αναφέρονται ως “καθαρά δωμάτια” όπου εξετάζεται το ξένο λογισμικό για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν πίσω πόρτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την εταιρεία ή τρίτους.

Ενώ οι εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία επιβάλλεται να περάσουν από αυτή τη δοκιμασία, οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας και αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι οι επιθεωρήσεις αυτές παρέχουν στη Ρωσία άφθονες ευκαιρίες να ανακαλύψουν τρωτά σημεία που θα μπορούσαν αργότερα να τα εκμεταλλευτούν.

Αφού έφυγε από την Intel και ξεκίνησε ως ανεξάρτητη εταιρεία τον Απρίλιο, η McAfee τερμάτισε την διαδικασία να απολογείται σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και μια εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε αυτή τη μετάβαση εξηγεί το λόγο της απόφασης της να μην υποβάλει το λογισμικό της σε έλεγχο από τη Ρωσική κυβέρνηση.

Το νέο McAfee έχει ορίσει να διεξάγει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ασφαλείας η ίδια αναφορικά με το λογισμικό της, και αυτό αντανακλά το πόσο επιχειρηματικά έτοιμη είναι να καταφέρει να κάμψει τον ανταγωνισμό στο χώρο της. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα για μία μετάβαση προς το μέλλον.

Ένας από τους ανταγωνιστές της εταιρείας, η Symantec υιοθέτησε επίσης μια παρόμοια πολιτική στις αρχές του 2016, όταν υιοθέτησε μια παγκόσμια πολιτική κατά της συμμόρφωσης με τυχόν αναθεωρήσεις του πηγαίου κώδικα με κυβερνητική εντολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας