ΑρχικήΟικονομίαΗ Microsoft απόκτησε την AltspaceVR για να πρωταγωνιστήσει στο mixed reality

Η Microsoft απόκτησε την AltspaceVR για να πρωταγωνιστήσει στο mixed reality

Η Microsoft απόκτησε την AltspaceVR για να πρωταγωνιστήσει στο mixed reality.

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποκτήσει την ομάδα AltspaceVR καθώς ανακοίνωσε τη μεγάλη πρωτοβουλία της να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα hardware και software γύρω από τα Windows mixed reality headsets

Η Microsoft δεν εξήγησε τους όρους της συμφωνίας, λέγοντας μόνο ότι η AltspaceVR θα συμμετέχει πλέον είναι μέλος της οικογένειας της Microsoft . Η Microsoft πέρα από την αναδυόμενη τεχνολογία της “μικτή πραγματικότητα” θα περιλαμβάνει τόσο συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, όπως τα δικά της HoloLens, όσο και headsets εικονικής πραγματικότητας.

Όταν η AltspaceVR έκλεισε οριστικά τον Ιούλιο , φαινόταν ότι οι ημέρες δόξας του VR τελείωσαν, καθώς κι άλλες γνωστές νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Envelop VR έβαλαν απρόσμενα λουκέτο επίσης. Αλλά η νεοσύστατη βιομηχανία του mixed reality, όπως ήταν αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλους τους τομείς είναι γεμάτη από νικητές και ηττημένους, , μερικοί από τους οποίους εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρηματικά κεφάλαια για να ενισχύσουν τις προσπάθειες. Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι ημέρες δόξας ανήκουν στο παρελθόν, και η Microsoft αγωνίζεται για να αναστήσει αυτόν τον τομέα με όλες τις δυνάμεις της.

Το AltspaceVR ιδρύθηκε από τον Eric Romo στο σπίτι του το 2013. Ήθελε να δημιουργήσει έναν κοινωνικό χώρο στο αναδυόμενο μέσο της εικονικής πραγματικότητας.

Η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει οικονομικά κεφάλαια από επενδυτές ύψους 10,3 εκατομμύρια δολάρια το 2015 από Comcast Ventures, Tencent, Dolby Family Ventures, Raine Ventures, Lux Capital, Western Technology Investments, Maven Ventures, Promus Ventures, Streamlined Ventures και Rothenberg Ventures. Οι αντίπαλοι περιλαμβάνουν την Rec Room, την Roblox, την Linden Lab και την TheWaveVR.

Τα πράγματα φαινόταν να πηγαίνουν καλά στην αρχή, αλλά το ίδιο το VR παρουσίασε μεγάλα κενά στην αγορά τα οποία δεν ήταν αναμενόμενα . Το VR δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για ικανοποιητικές πωλήσεις, δεδομένου ότι τα συστήματα που βασίζονται σε Η / Υ ήταν πολύ ακριβά κατά τη διάρκεια του έτους 2016 που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο εμπόριο .

Πάντως το θετικό κομμάτι της υπόθεσης οι συσκευές VR κινητής τηλεφωνίας και Η / Υ προβλέπεται να αυξηθούν από 6,4 εκατομμύρια μονάδες σε 20,3 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με την έρευνα SuperData. Η AltspaceVR είχε κατά μέσο όρο μόνο 35.000 χρήστες το μήνα που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της, που σημαίνει ότι αυτός ο αριθμός είναι αρκετά απογοητευτικός σύμφωνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδια της εταιρείας.

Σε μια δημοσίευση στο blog της, στις 28 Ιουλίου , η εταιρεία δήλωσε ότι αντιμετώπισε «απρόβλεπτες οικονομικές δυσκολίες» και δεν είχε την πολυτέλεια για περαιτέρω αποτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις. Η ανάρτηση στο blog ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία προσπάθησε να συγκεντρώσει νέο γύρο χρηματοδότησης, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει επιπλέον χρήμα και χρόνο . Πρόσθεσε: “Θα θέλαμε να δούμε αυτή την τεχνολογία να φτάσει στην κορύφωση της και να αγκαλιαστεί από τον κόσμο και ας μην είναι από την εταιρεία μας”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166