ΑρχικήΕιδήσειςΗ Πολωνία θα κυκλοφορήσει ταυτότητα σε ψηφιακή μορφή εγκατεστημένη στο κινητό

Η Πολωνία θα κυκλοφορήσει ταυτότητα σε ψηφιακή μορφή εγκατεστημένη στο κινητό

Η Πολωνία θα κυκλοφορήσει ταυτότητα σε ψηφιακή μορφή εγκατεστημένη στο κινητό.

Οι Πολωνοί σύντομα θα μπορέσουν να μετατρέψουν τα παραδοσιακά δελτία ταυτότητας σε ηλεκτρονική μορφή και να τα εγκαταστήσουν σαν εφαρμογή στα Smartphones, από το επόμενο έτος, δήλωσε την Παρασκευή η ψηφιακή υπουργός Άννα Στράνσινσκα.

“Ελπίζω ότι οι Πολωνοί, που είναι γνωστοί υποστηρικτές της Ευρώπης και διακρίνονται για το ανοιχτό πνεύμα τους όσον αφορά τη νέα τεχνολογία , θα είναι οι κορυφαίοι χρήστες” του συστήματος, δήλωσε ο Στροσίνσκα, όπως ανέφερε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νότια πόλη Nowy Wisnicz, μία από τις περιοχές όπου η τεχνολογία δοκιμάζεται επί του παρόντος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κάρολ Μάντις, δήλωσε στην AFP ότι παρόμοια συστήματα υπάρχουν ήδη σε μερικά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Εσθονίας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι Πολωνοί να μπορούν να βγάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν πρέπει να επιδείξουν την ταυτοποίηση τους στους αστυνομικούς και σε άλλους κρατικούς τομείς που απαιτούν ταυτότητα για διάφορα δικαιολογητικά.

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά, ξεκινώντας από τη νεολαία και κάποια στιγμή θα καθιερωθεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας.

Επιπλέον οι επόμενοι στόχοι για την κυβέρνηση είναι να προβεί σε παρόμοιες κινητές τηλεφωνικές εκδόσεις των αδειών οδήγησης, των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, των φοιτητικών καρτών και άλλων εγγράφων που θα ακολουθήσουν λίγους μήνες αργότερα. σύμφωνα με την Στράνσινσκα.

Οι πολίτες της χώρας των 38 εκατομμυρίων ανθρώπων θα δουν τα δελτία ταυτότητάς τους είτε σαν εφαρμογή, είτε αποθηκευμένα στο cloud και θα μπορέσουν να προσέλθουν στα έγγραφα τους από τα κινητά τους τηλέφωνα χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που θα λαμβάνουν μέσω μηνύματος κειμένου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166