Η Microsoft συμμετέχει στην πρωτοβουλία Open Source Initiative (OSI)

Η Microsoft συμμετέχει στην πρωτοβουλία Open Source Initiative (OSI).

Η Microsoft συνεχίζει να δείχνει την υποστήριξή της για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και τώρα πλέον η εταιρεία έχει προσχωρήσει στην πρωτοβουλία Open Source Initiative (OSI). Με τη συμμετοχή του ως Premium Sponsor, η Microsoft θα βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης ανοικτού κώδικα, των κοινοτήτων και του λογισμικού, θέλοντας έτσι να δείξει το καλό της πρόσωπο στην κοινωνία.

Η εταιρεία συμμετέχει με εταιρείες όπως το Facebook, το Google, το GitHub και η IBM και αναφέρει ότι θα αυξήσει την υπεράσπισή της για τη χρήση, τη συμβολή και την απελευθέρωση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Η χορηγία περιγράφεται ως “σημαντικό ορόσημο για το OSI”.

Ο Jeff McAffer της Microsoft δήλωσε: “Η πρωτοβουλία Open Source αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των κοινοτήτων ανοιχτού κώδικα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία και την προώθηση λογισμικού που διατίθεται δωρεάν στον κόσμο, στην εκπαίδευση του κοινού και στην οικοδόμηση γεφυρών σε διάφορες κλάδους που είναι απομονωμένοι, τη βιομηχανία, κι άλλους πολλούς τομείς”

Με μία δημοσίευση το blog της η OSI αναγγέλλει τη χορηγία της Microsoft, λέγοντας περιχαρής πως είναι ένα ιστορικό ορόσημο, διότι ππροφανώς μετά από αυτή την κίνηση θα ακολουθήσουν το παράδειγμα κι άλλες εταιρείες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε η παρούσα ενέργεια αντιτίθεται στα συμφέροντα της Microsoft, γιατί ως γνωστό η ίδια πουλάει τα hardwares και τα softwares και αναμφισβήτητα προκαλεί εντύπωση το όλο γεγονός.

Ο McAffer ανέφερε τα εξής στοιχεία:

Το έργο Open Source Initiative είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την επιτυχία της ανοιχτής πηγής κώδικα ως στοιχείο περαιτέρω εξέλιξης στη βιομηχανία λογισμικού. Καθώς η Microsoft συνεργάζεται με τις κοινότητες ανοικτού κώδικα ευρύτερα και βαθύτερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τις προσπάθειες να βελτιστοποιήσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον που για χρόνια ήταν περιθωριοποιημένο. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από το να προχωρά ο καθένας μόνος του, χωρίς νόημα και σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας