ΑρχικήHow to5 τρόποι για να διατηρείτε τo smartphone και τo tablet σας ασφαλείς

5 τρόποι για να διατηρείτε τo smartphone και τo tablet σας ασφαλείς

5 τρόποι για να διατηρείτε τo smartphone και τo tablet σας ασφαλείς, διότι ο κίνδυνος ελλοχεύει, συνοδευόμενος με δυσάρεστες συνέπειες.

1. Κρατήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο.

Κάθε φορά που το κινητό λογισμικό ενημερώνεται με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος, εισάγονται νέες δυνατότητες που είναι ακόμη καλύτερες από τις προηγούμενες. Αυτές οι δυνατότητες βοηθούν στη διόρθωση σφαλμάτων ή οποιωνδήποτε άλλων μικρών προβλημάτων και επίσης επιλύουν ορισμένες αδυναμίες ασφαλείας που υπάρχουν ήδη εκεί.

2. Δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται κάπως γραφική αυτή η ιδέα, είναι σημαντική για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο από πιθανό χακάρισμα.

Οπότε ο ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι απαραίτητος, επιπλέον θα ήταν επιθυμητό να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς σε κάθε ιστοσελίδα όπως το Gmail ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Yahoo. Αν για παράδειγμα κάποιο εισβολέας εισέλθει στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μπορεί να δει ακόμα πιο λεπτομερείς πληροφορίες για εσάς και θα έχει την δυνατότητα να σας προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά γράμματα, αριθμούς ή ειδικούς χαρακτήρες.

3. Αποφύγετε τα μη ασφαλισμένα δημόσια δίκτυα Wi-Fi

Παρόλο που είναι ευχάριστο να μπορείτε να συνδεθείτε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, η αλήθεια είναι πως κινδυνεύετε αφάνταστα, διότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τους χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή σας μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Οπότε εδώ η λύση είναι να ενεργοποιήσετε το λογισμικό VPN ενώ χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi, και ουσιαστικά τα άτομα που κάνουν χρήση το ίδιο δημόσιο δίκτυο με εσάς δεν θα μπορούν να δουν τι κάνετε.

4. Κλειδώνετε πάντα το smartphone ή το tablet σας.

Το κλείδωμα του κινητού σας τηλεφώνου με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή ένα μοναδικό μοτίβο δάχτυλων μπορεί πάντα να κρατήσει την κινητή σας συσκευή ασφαλή. Η παρούσα μέθοδος είναι ιδανική για να κρατά τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από το περιεχόμενο του smartphone σας, κυρίως από τους τριγύρω σας.

5. Κατεβάστε μονάχα αξιόπιστες εφαρμογές

Σας συμβουλεύω να μπαίνετε μόνο αναγνωρισμένα και αξιόπιστα καταστήματα εφαρμογών, όπως το Google Play Store, και μείνετε μακριά από τη λήψη αρχείων APK από το διαδίκτυο, αν μπορείτε. Συχνά αυτά μπορεί να είναι ελκυστικά, αλλά είναι τις περισσότερες φορές εφοδιασμένα με ιούς ή ακόμη χειρότερα, μπορούν να συνδεθούν στο τηλέφωνο σας έχοντας πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα – στέλνοντας τις πληροφορίες εκεί που επιθυμεί, όταν το θέλει και όποτε το θέλει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166